Foto: stanci11
Toš toto je jedno z mojích častých šup-šup jedál. Keď večer prídem vyfľusnutá z práce a tréningu, tak to prásknem na panvičku a obed Zobraziť celý popisToš toto je jedno z mojích častých šup-šup jedál. Keď večer prídem vyfľusnutá z práce a tréningu, tak to prásknem na panvičku a obed na druhý deň je pripravený.... a celé je to v štýle "skoro samo sa to urobilo" :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klasicky som začala nakrájaním cibuľky a jej orestovaním do sklovita. Potom som prihodila nakrájané šampiňóny, zľahka posolila a nechala ich nech skúsia pustiť šťavu. Medzičasom som si dala variť ryžovú cestovinu, klasicky v slanej vode, len doba varenia je kratšia 5-7 min. Treba dávať pozor, lebo sa ľahúčko rozvarí.
-
2
Šampiňóny som dusila kým neboli také polohotové a tu sa musím priznať, šupla som tam trošku hubového korenia a hubovej sójovej omáčky. Ono na ochutenie kupovaných šampiňónov zvyknem použiť namočené sušené huby a tú vodu v ktorej ich prevarím. Ale v rámci úspory času som si to trošku uľahčila.
-
3
Počkala som kým sa odparí z húb voda a pridala som ryžovú smotanu. Čím hustejšiu chcete omáčku tým viac vody odparíte :) Ja tie huby nikdy úplne nevysuším na tej panvici, nech je tá omáčka taká jemnejšia potom.
-
4
So smotanou som to prevarila 3-5 minút a dochutila. Kto nie je zvyknutý na chuť rýžovej smotany, tak v tomto kroku to rozhodne treba ochutnať a dochutiť podľa seba. Mne obvykle stačí mlčko a troška soli (dávala som sójovú omáčku a tá je slaná sama o sebe, tak obvykle moc nedosoľujem)
- 5
Potom som do omáčky pridala scedené cestoviny a prehriala som to spolu cca 2 minútky. Mám to radšej ako ich len poliať na tanieri. Nech riadne naberú hubovú chuť :)
- 6
A úplne na záver som prihodila nakrájané čierne olivy, premiešala a odstavila.
- 7
No a hotovo :) Vravím šup-šup. Odniesla to jedna panvica a jeden malý hrniec. Skoro som to omylom zjedla hneď večer :D Inak mali by ste vidieť tie pohľady mojich kolegov keď si donesiem listy bazalky a gurmánsky si to natrhám na to jedlo až v práci...ževraj som šialená :D
- 5
@mijaita , diky za typ na tú ústricovku, chystám sa na vietnamské trhy u u nás, tak tam jednu uchmatnem...teda ak mi budú vedieť povedať ktorá to je, lebo nejako nefičia na češtine :D
www.google.com.au/search?q=tanslate+&ie=utf-8&oe=...
www.asiafood.cz/ustricove-omacky/519-ustricova-omacka-3...
@mijaita : dikyyyy, už mám obrázok v mobile!! no ja už sa inak teším ako ju vyskúšam ;)