Ostro-kyslá polievka
Ostro-kyslá polievka

Ostro-kyslá polievka fotorecept

27janka - bez fotky27janka, 23. apríla 2017
Ostro-kyslá polievka (fotorecept)
Foto: 27janka

Na dnešný nedeľný obed som miesto vývaru pripravila ostro-kyslú polievku, nie je to originál polievky z čínskej reštaurácie, napriek snahe nepodarilo sa zohnať všetky Zobraziť celý popisNa dnešný nedeľný obed som miesto vývaru pripravila ostro-kyslú polievku, nie je to originál polievky z čínskej reštaurácie, napriek snahe nepodarilo sa zohnať všetky suroviny, tak som improvizovala, polievka bola rýchlo hotová a všetkým chutila.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
3 ks
1 ks
1/2 fľaše
30 g
6 ks
2 ks
1 ks
2 PL
2 PL
4 PL
1 kocka




Postup

  1. 1

    Sušené huby si namočíme na pol hodinu, potom scedíme. Do studenej vody dáme variť kuracie krídla, keď voda zovrie pridáme 1 kocku zeleninového bujónu, sušené huby a mierne osolíme himalájskou soľou.

    Ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, cibuľu a šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance, bambusové výhonky prepláchneme a tiež nakrájame na rezance, kuracie prsia nakrájame na rezance. Vo woku na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, mrkvu, šampiňóny, potom pridáme kuracie prsia a bambusové výhonky. Mierne osolíme, pridáme sójovú omáčku, ja som dala 4 PL, a čili papriku.

    Ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko z woku dáme do hrnca, v ktorom sa varia kuracie krídla so sušeným hubami. Keď sú huby, mäso a zelenina uvarené, pridáme cukor, ocot. Škrob si rozmiešame v studenej vode a taktiež vlejeme do polievky, necháme chvíľu povariť. Po ochutnávke, som ešte pridala trošku sójovej omáčky.

    Ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na záver zvýšime plameň, aby polievka silnejšie vrela, 2 vajíčka rozšľaháme a vlejeme do polievky za stáleho miešania a ešte krátko povaríme.

    Ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

popoluska340
Ostrokyslu polievku varievam aj ja,ale tako musi byt tiez dobra.Ukladam do kucharskej knihy na vyskusanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia