Ostro-kyslá polievka fotorecept
Foto: 27janka
Na dnešný nedeľný obed som miesto vývaru pripravila ostro-kyslú polievku, nie je to originál polievky z čínskej reštaurácie, napriek snahe nepodarilo sa zohnať všetky Zobraziť celý popisNa dnešný nedeľný obed som miesto vývaru pripravila ostro-kyslú polievku, nie je to originál polievky z čínskej reštaurácie, napriek snahe nepodarilo sa zohnať všetky suroviny, tak som improvizovala, polievka bola rýchlo hotová a všetkým chutila.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené huby si namočíme na pol hodinu, potom scedíme. Do studenej vody dáme variť kuracie krídla, keď voda zovrie pridáme 1 kocku zeleninového bujónu, sušené huby a mierne osolíme himalájskou soľou.
-
2
Mrkvu, cibuľu a šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance, bambusové výhonky prepláchneme a tiež nakrájame na rezance, kuracie prsia nakrájame na rezance. Vo woku na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, mrkvu, šampiňóny, potom pridáme kuracie prsia a bambusové výhonky. Mierne osolíme, pridáme sójovú omáčku, ja som dala 4 PL, a čili papriku.
-
3
Všetko z woku dáme do hrnca, v ktorom sa varia kuracie krídla so sušeným hubami. Keď sú huby, mäso a zelenina uvarené, pridáme cukor, ocot. Škrob si rozmiešame v studenej vode a taktiež vlejeme do polievky, necháme chvíľu povariť. Po ochutnávke, som ešte pridala trošku sójovej omáčky.
-
4
Na záver zvýšime plameň, aby polievka silnejšie vrela, 2 vajíčka rozšľaháme a vlejeme do polievky za stáleho miešania a ešte krátko povaríme.
Diskusia k receptu