Foto: drobcek19
Tento recept mam od mojjich zlatych polskych kolegyn, obsahuje plnku ktora sa v polskej kuchyni vyuziva na viacero jedal ako su napr. kapustove krokety Zobraziť celý popisTento recept mam od mojjich zlatych polskych kolegyn, obsahuje plnku ktora sa v polskej kuchyni vyuziva na viacero jedal ako su napr. kapustove krokety alebo plnene pirohy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibulku si nakrajame na drobno a dame na panvicu s olejom usmazit do sklovita. POtom pridame odkvapkanu kyslu kapustu, trosku podlejeme vodou a dusime. Posolime a pokorenime. Obcas premiesame, skontrolujeme ci nie je este kapusta makka, kazdy ma rad inu takze podla svojej chuti.
-
2
Kym sa nam kapusta dusi nakrajame si sampiony na male kocky.
-
3
Do skoro makkej kapusty pridame sampiony a spolu premiesame a nechame spolu dusit. Mali by sa udusit osobitne, ked mam viac casu tak ich robim tak ale nie je v tom podla mna velky rozdiel( v tedy ich osmazime na cibulke a zmiesame do makkej hotovej kapusty)
-
4
Za takych 10-15 min su hotove, odstavime, uvarime si cestoviny v slanej vode a premiesame s hotovou plnkou a mozeme papat. Ja som zvolila hrube rezance tie mi najviac chutia ale mozete pouzit aj ine. Dobru chut:-)
Drobcek19, veľmi sa mi to páči, škoda, že som na recept natrafila až teraz, hneď, ako sa doma doje to, čo mám navarené, varia sa Tvoje lazanki. Urobím si domáce rezance, hmmm už sa teším:) Pekný deň
všetkým.