Poľské lazanki ako ich robím ja

drobcek19 - fotkadrobcek19, 29. apríla 2011
Poľské lazanki ako ich robím ja
Foto: drobcek19

Tento recept mam od mojjich zlatych polskych kolegyn, obsahuje plnku ktora sa v polskej kuchyni vyuziva na viacero jedal ako su napr. kapustove krokety Zobraziť celý popisTento recept mam od mojjich zlatych polskych kolegyn, obsahuje plnku ktora sa v polskej kuchyni vyuziva na viacero jedal ako su napr. kapustove krokety alebo plnene pirohy.

4
porcie
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 pohar 7dcl
250 gr
350 gr - akékoľvek




Postup

  1. 1

    Cibulku si nakrajame na drobno a dame na panvicu s olejom usmazit do sklovita. POtom pridame odkvapkanu kyslu kapustu, trosku podlejeme vodou a dusime. Posolime a pokorenime. Obcas premiesame, skontrolujeme ci nie je este kapusta makka, kazdy ma rad inu takze podla svojej chuti.

    Poľské lazanki ako ich robím ja - obrázok 1
  2. 2

    Kym sa nam kapusta dusi nakrajame si sampiony na male kocky.

    Poľské lazanki ako ich robím ja - obrázok 2
  3. 3

    Do skoro makkej kapusty pridame sampiony a spolu premiesame a nechame spolu dusit. Mali by sa udusit osobitne, ked mam viac casu tak ich robim tak ale nie je v tom podla mna velky rozdiel( v tedy ich osmazime na cibulke a zmiesame do makkej hotovej kapusty)

    Poľské lazanki ako ich robím ja - obrázok 3
  4. 4

    Za takych 10-15 min su hotove, odstavime, uvarime si cestoviny v slanej vode a premiesame s hotovou plnkou a mozeme papat. Ja som zvolila hrube rezance tie mi najviac chutia ale mozete pouzit aj ine. Dobru chut:-)

Diskusia k receptu

elantra
pekny recept, my robievame len s kapustou. sampinony to prijemne spestria.
zdezda
supiš papanica, to je aj na diétu dobré:-), píšeš, že je tam kvasená kapusta, no mne to pripadá ako čalamáda, vidím tam dosť oranžového, to je čo?
astheart
Některé kysané zelí se vyrábí s mrkví. Tak si myslím, že tohle bylo použito, proto jsou tam ty oranžové kousky.....
drobcek19
Je to polska kysla kapusta lebo tu v irsku inu nezozeniem, chuti podobne ako nasa uz som si na nu zvykla:-)
janger
Zaujimave s tymi sampinonmi. Moze to byt velmi chutne...
drobcek19
Tuto kapustovo hribovu plnku som prvi krat robila do polskych krokiet( ked budem robit pridam recept) bola taka uzasna ze som skoro polovicu zjedla a to som robila dvojitu davku. Je to naozaj dobra kombinacia chuti
abend
@drobcek19 veľmi šikovný recept a s tými šampiňonmy - je lepšie ich udusiť samostatne a až keď sú hotové potom ich osoliť iba takto vynikne ich prekrásna vôňa. Robím to vždy takto aj keď musím umyť o jeden kus riadu naviac.
olinka12
No milé varešky som najedená, ale keby ma niekto ponúkol tak neodolám milujem kyslú kapustu a toto na druhý týždeň určite bude niektorý deň u nás na obed ale rezance budú domáce sliepočky nesú vajíčka ako divé takže rezance gúľame doma. Receptík ukladám do KK.
stania
Ja polske jedla poznam lebo odťalto pochadzam, tak že tieto lazanki su mi blizke, občas ich robim aj z hlavkovej kapusty, ktoru naschval nedodusim až do konca aby zostala chrumkava. tam nemusia byť tie šampiony.
korbacik
...enerrgizer, aj mňa hneď napadla tá slaninka:)
Drobcek19, veľmi sa mi to páči, škoda, že som na recept natrafila až teraz, hneď, ako sa doma doje to, čo mám navarené, varia sa Tvoje lazanki. Urobím si domáce rezance, hmmm už sa teším:) Pekný deň
všetkým.
korbacik
... no jasné, že som ich musela urobiť už dnes - bola som zvedavá. Vynikajúce jedlo! Priznám sa, pridala som tam aj tú slaninku, ale určite to nepokazila. Vďaka za tip, skvelé! Pekný večer:)
korbacik
... zajtra máme v práci obed, ktorý ja nemusím, rozhodla som sa, že si urobím toto. Je to straaaašne chutné, ale tentokrát lazanki budú s novou čerstvou kapustou. Bola taká krásna, že som nemohla odolať, a keďže som si narobila domácich rezancov, budú lazanki. Hmmmmm, už sa teším:)
kepkepka
a ako robis krokety? ja ich tiez poznam a milujem tuto kapustovu plnku, chcela by som niekedy vyskusat aj krokety spravit, len je to asi trosku pracne.........naucim sa.........;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia