Rýdziky v trojobale

mariaan - bez fotkymariaan, 22. októbra 2010 12:58
Ďalšie recepty »

Recept som skúsil sám a je vhodný pre každú príležitosť.Môžem doporučiť ako príjemné chuťové prekvapenie a určite ho ocenie hlavne milovníci húb.V skutku sa netreba za tak jednoduché a chutné jedlo hambiť ani pri zvláštnych príležitostiach.

4
porcie
30 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

20 ks
0,5 kg
0,5 kg
3 ks
1 l, na vysmážanie
2 kg
50 g
15 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Vyberieme si pekné klenuté rydziky.Očistíme,omyjeme a nôžku urežeme až pri hlavičke.Takto pripravené vložíme do osolenej vriacej vody/blanšírujeme/a povaríme 2-3 minuty.Scedené necháme vychladnúť a odkvapkať.Taktiež si uvaríme očistené a pokrájane zemiaky v osolenej vode.Tie scedíme a necháme v nádobe aby nevychladli.

  2. 2

    Predhrejeme si tuk na vysmážanie/panvica,friteza,.../na teplotu okolo 150°c.Medzi tým obalíme rydziky do troj-obalu/múka-vajcia-strúhanka/ a takto pripravené rydziky vysmažíme po oboch stranách.Keď su vysmažené dáme ich na servítku a necháme vsiaknuť prebytočný tuk.Na uvarené zemiaky si prichystáme nasekanú petržlenovú vňať ktorú na okamih zajeme horúcim tukom zo smaženia.Takto upravenú vňať primiešame k vareným zemiakom.

  3. 3

    Podávame ako druhé jedlo a konzumujeme za tepla.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist