Recept som skúsil sám a je vhodný pre každú príležitosť.Môžem doporučiť ako príjemné chuťové prekvapenie a určite ho ocenie hlavne milovníci húb.V skutku sa Zobraziť celý popisRecept som skúsil sám a je vhodný pre každú príležitosť.Môžem doporučiť ako príjemné chuťové prekvapenie a určite ho ocenie hlavne milovníci húb.V skutku sa netreba za tak jednoduché a chutné jedlo hambiť ani pri zvláštnych príležitostiach.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyberieme si pekné klenuté rydziky.Očistíme,omyjeme a nôžku urežeme až pri hlavičke.Takto pripravené vložíme do osolenej vriacej vody/blanšírujeme/a povaríme 2-3 minuty.Scedené necháme vychladnúť a odkvapkať.Taktiež si uvaríme očistené a pokrájane zemiaky v osolenej vode.Tie scedíme a necháme v nádobe aby nevychladli.
- 2
Predhrejeme si tuk na vysmážanie/panvica,friteza,.../na teplotu okolo 150°c.Medzi tým obalíme rydziky do troj-obalu/múka-vajcia-strúhanka/ a takto pripravené rydziky vysmažíme po oboch stranách.Keď su vysmažené dáme ich na servítku a necháme vsiaknuť prebytočný tuk.Na uvarené zemiaky si prichystáme nasekanú petržlenovú vňať ktorú na okamih zajeme horúcim tukom zo smaženia.Takto upravenú vňať primiešame k vareným zemiakom.
- 3
Podávame ako druhé jedlo a konzumujeme za tepla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu