Zavárané huby s uhorkami

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 6. septembra 2010

V sobotu som bola v Žiarskej doline na hubách a nazbierala som ich dosť veľa, tak som si vymyslela, že ich zavarím.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pripravíme si kyslý nálev z Deka ako je napísane na obale. Presne tak isto ako na uhorky. Očistíme si huby, cibuľku, papriku. Umyté a očistené huby uvaríme v slanej vode asi 2 min. ako začnú vrieť. Potom ich scedíme a premyjeme studenou vodou a ukladáme do fliaš podľa vlastnej fantázie. Sterilizujeme 15 min.

Diskusia k receptu

tatranka
Príma receptík ,tiež robievam zavárané huby na kyslo,no musím vyskúšať aj s uhorkami.Určite to obzvláštni obsah flaštičky.
evasik
Vyzerá to úžasne. Škoda, že nemám huby a neviem, kde by som na ne šla. To si závarala dnes? Sú ešte uhorky?
jerica
byť na hríboch, to je pre zdravie aj úžitok, a tá tvoja hotová pochúťka , nemusím mať k nej nič, stačí samé , mňam.
jerica
byť na hríboch, to je pre zdravie aj úžitok, a tá tvoja hotová pochúťka , nemusím mať k nej nič, stačí samé , mňam.
zabiatko66
Zavárala som v nedeľu. V sobotu som bola na hubách a v nedeľu ráno sme vyšli na záhradku a ešte sme mali posledné uhorky na záhone. Tohto roku sa mi urodilo hodne uhoriek ani som s tým nerátala. A keď máš vlastné vypestované uhorky je to super. Toľko sa nenarobíš so zaváraním, lebo ich zbieraš ako dorastajú.
zabiatko66
veru áno je to pekná prechádzka. Tento rok som bola na hríboch asi 8 krát a vždy som nazbierala plný košík. Ale ešte raz pôjdem na jesenné dubáky. U nás na Liptove v jesení majú krásne bordové hlavičky. Ved síce môžem priložiť odfotené dubáčiky k receptu.
marienka44
Pri sterilizacii nie je uvedena teplota, len cas. Udaj je dolezity. Tie huby su v jednom pohari s uhorkami? V postupe nie je o tom zmienka.
Sterilizaciu kompotov a uhoriek robievam obycajne 20 min. pri 80 st.
sonijamt
Vyzerá to pekne:-) chcela by som sa len opýtať, či sa môžu použiť napr. suchohríby, plavky, alebo len dubáčiky?
Treba ich nejakým spôsobom pokrájať alebo ich dávate vcelku...tie uhorky nadobudnú akú chuť, keď sú spolu s hubami?
zabiatko66
mila sonijamt,
no to Vám neprezradím akú majú tie huby chuť ani uhorky, keď sú spolu. Ja som si to jednoducho vymyslela, že to skúsim zavariť takto.
Lebo uhorky som mala zo záhradky, huby som si nazbierala tak som skúsila taký experiment. Keď ich otvorím a vyskúšame uvidím čo z toho bude. Ale páčilo sa mi to a myslím, že to bol skevlý nápad. A tak isto mi zvýšilo trošku papriky červenej a zelenej, keď som zavárala kápiu a robila lečo tak som tam pridala aj kolieska papriky na ozvláštnenie. A všetky huby môžu byť aj po kope. Podľa chuti. Napr. plavky a kuriatka sú normálne. Nevytvárajú sliz, ale keď dáte dubáky, masliačkiky, suchohríby, brezáčiky dokopy tak potom ich máte také slizké. To záleží len na Vás aké Vám chutia.
zabiatko66
milá marienka44, ja vždy všetko robím od oka. Neviem presne koľko minút sa to má sterilizovať. Lebo keď si urobím nálev tak je ešte teplý a tým aj zalievam huby v pohároch. Potom ich dám hneď sterilizovať. A keď vidím že dnu v pohári vychádzajú bublinky, čiže začnú vrieť tak ich nechám ešte asi takých 10 min. sterilizovať. Potom ich vyberiem a zabalím do uteráka alebo do deky a nechám ich tak do druhého dňa. Alebo druhý spôsob mám, že ich nechám v rúre až do druhého dňa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia