Foto: zabiatko66
V sobotu som bola v Žiarskej doline na hubách a nazbierala som ich dosť veľa, tak som si vymyslela, že ich zavarím.
Postup
-
1
Pripravíme si kyslý nálev z Deka ako je napísane na obale. Presne tak isto ako na uhorky. Očistíme si huby, cibuľku, papriku. Umyté a očistené huby uvaríme v slanej vode asi 2 min. ako začnú vrieť. Potom ich scedíme a premyjeme studenou vodou a ukladáme do fliaš podľa vlastnej fantázie. Sterilizujeme 15 min.
Sterilizaciu kompotov a uhoriek robievam obycajne 20 min. pri 80 st.
Treba ich nejakým spôsobom pokrájať alebo ich dávate vcelku...tie uhorky nadobudnú akú chuť, keď sú spolu s hubami?
no to Vám neprezradím akú majú tie huby chuť ani uhorky, keď sú spolu. Ja som si to jednoducho vymyslela, že to skúsim zavariť takto.
Lebo uhorky som mala zo záhradky, huby som si nazbierala tak som skúsila taký experiment. Keď ich otvorím a vyskúšame uvidím čo z toho bude. Ale páčilo sa mi to a myslím, že to bol skevlý nápad. A tak isto mi zvýšilo trošku papriky červenej a zelenej, keď som zavárala kápiu a robila lečo tak som tam pridala aj kolieska papriky na ozvláštnenie. A všetky huby môžu byť aj po kope. Podľa chuti. Napr. plavky a kuriatka sú normálne. Nevytvárajú sliz, ale keď dáte dubáky, masliačkiky, suchohríby, brezáčiky dokopy tak potom ich máte také slizké. To záleží len na Vás aké Vám chutia.