Špenátové kocky plnené smotanovo-šampiňónovou omáčkou

adkas - fotkaadkas, 7. februára 2013
Špenátové kocky plnené smotanovo-šampiňónovou omáčkou
Foto: adkas

Spenatove kocky plnene smotanovo-syrovou plnkou, do ktorej su pridane sampinony. Skvelu chut dotvara kopor. Kocky boli velmi syte a pre mna by stacila Zobraziť celý popisSpenatove kocky plnene smotanovo-syrovou plnkou, do ktorej su pridane sampinony. Skvelu chut dotvara kopor. Kocky boli velmi syte a pre mna by stacila aj polovicna davka. Je dobre urobit ich aj den vopred, aby sa chute dobre prepojili. Skutocne zaujimave predjedlo, ktorym mozete na svojich hosti zaposobit. Predjedlo, ktorym mozno zacat akukolvek domacu party....

10
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

na piškótu:
6 ks
6 PL
3 PL
6 PL
3 KL
6 PL
štipka
na plnku:
250 g
100 g (alebo iny balkanskeho typu)
3 PL
400 g
2-3 PL posekaný
5 g
 ( podla vlastnej chuti)




Postup

  1. 1

    Zltka naslahame s olejom, pridame spenatovy pretlak , preslahame . Potom pridame smotanu, preslahame. Vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a solou. Bielka vyslahame na tuhu penu a opatrne vmiesame do zltkoveho zakladu. Cesto vylejeme na papierom vylozeny plech ( 30x40cm). Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov cca 20 minut. Nesmie zhnednut, piskota musi ostat pekna zelena. Vyberieme z rury a nechame vychladnut.

  2. 2

    Plnka: Syr rozdrvime v miske. Pridame smotanovy syr, nadrobno pokrajane sampinony, kopor . Podla potreby mozeme dochutit solou, bielym mletym korenim , prip. vegetou. Pridame 2 PL kyslej smotany. Vymiesame krem. Zelatinu dame nabobnat s 1 PL vody a potom nahrejeme,ale nevarime. Energicky miesame, kym sa zelatina roztopi. Pridame do nej 1 PL smotany a dobre rozmiesame. Ak sa zelatina nechce rozpustit , mierne ju zahrejeme. Tuto smotanovu zelatinu vmiesame do syrovo-sampinonovej plnky a dobre preslahame, aby sa zelatina rovnomerne rozmiesala v celej plnke. Pridanim tohoto maleho mnozstva zelatiny krem mierne stuhne a bude mat konzistenciu , pri ktorej plnka bude pekne medzi piskotami drzat tvar.

  3. 3

    Piskotu orezeme po krajoch ( zarovname kraje) a rozdelime po sirke na tri rovnake casti. Na jednu cast natrieme polovicu plnky, prilozime druhy plat piskoty. Natrieme druhu polovicu plnky a prikryjeme tretim platom piskoty. Odlozime do chladnicky, najlepsie cez noc, ale stacia aj dve- tri hodiny. Je lepsie, ak dlhsie postoji, lepsie sa prepoja chute. Pred podavanim mozeme dozdobit troskou majonezy, prip. kecupu a malou vetvickou cerstveho kopru.

Diskusia k receptu

elekra
Zaujímavé a lahodné oku. Určite aj výborné.
jajaem
Radosť takto večer obzerať :D hneď by som si dala, vyzerá to lákavo
klaura
bomba ... :))))))
na 1*
achválim aranžovanie a foto ...
evusik
tento recept som už obdivovala na tvojom blogu, super že si ho pridala aj sem aspoň si ho môžem uložiť... milujem takéto farby, je to krásne jarné a také veľkonočné, tiež robím špenátové rezy s tvarohovou plnkou, tohto roku urobím podľa tvojho receptu... prekrásne foto :-)
ak chceš kukni sem, ja robím takéto:
 varecha.pravda.sk/recepty/spenatove-rezy-fotorecept/26840...
egreska
aj mne to evokuje Velku noc,je to nádherné Adka..a isto aj dobré.
boise
nádhera...toto musím vyskúšať! :)
radost
ach-tie vyzerajú krásne...nenachádzam slová na oslavné básne..však ste tu šikovné ženičky všetky...a ja varím len také jednoduché pletky...:-))
špenát sa nám na roli urodí...len...len-kto mi ich takto pekne -tie kocky-urobí???......
zjednodušene-možno-skúsim-tebe-sa vyrovnať ne....musím...:-))))
tinca
krásna prezentácia, priam profesionálna,je to typ na veľkú noc. Ja robím podobne roládu, ale s trochu inou plnkou:)
sisuk
úžasné, ukladám, ďakujem za recept, vyskúšam
mracik9
tak toto musí byť dobručké a to foto ako od profesionála
45678
@Adkas...gastronomick ý orgasmus ! Nič originálnejšie sa tomu nedá povedať:-)) blahoželám k exelentnému dielu, lahodí oku a nepochybne chuti.
marianne
vsetka chvala napisana,s fotakom to naozaj vies,pastva pre oci:-)
martamm
Veľmi pekné, oku lahodiace rezy a na slano, to je suprový nápad, treba skúsiť, čo povie na tento produkt osadenstvo našej rodiny :)
zdezda
jééééééj, to je krása, robievam špenátovú roládu, vyskúšam aj tvoj recept, veľmi sa mi páči aranžovanie, to červené je kečup, či čili omáčka ?
izabella929
už som tieto kocky obdivovala na jednej stránke.))..a ver mi, že vyzerajú famózne.-))))
starkamajka
Chválim a teším sa s ostatnými kolegyňami nad tvojím perfektným rp,ktorý je už v kk.Spravím k Veľkej noci,vďaka
cistinka
Na tej stránke bolo množstvo aj mojich fotiek a skopírované moje recepty. Keď som na to upozornila - zablokovali ma, aby som sa tam nedostala...neviem kto to je, ale pochybujem že je to Aďka :-)
micca
Adkas od Teba su vsetky recepty vyborne,co som vyskusala bezchybne sa podaril .Vrela Ti vdaka za Tvoju sikovnost.chva.......lim.
adkas
dakujem pekne za mile komentariky....tesim sa, ze vas recept zaujal.....roladu spenatovu robievam aj ja, ale tam ide ina plnka....kocky som robila na Silvestra, ale su vhodne aj na Velku noc alebo len tak, na nejaku rodinnu oslavu....
adkas
@tiginko - nejde mi otvorit ten link....co to je? ...nie stranku nase recepty nepoznam....
adkas
@cistinka - Tani to je ta stranka Nase recepty? ...ja to nepoznam...teraz som kuk, ale je to uzavreta skupina, takze nevidno, co tam maju.... predvcerom som nasla tvoj koment aj u Gabi...uz mi fakt idu tie kopirovacky na nervy....kazda sa ohradza, si neprivlastnuje cudziu pracu, tak potom preco je taky problem pripojit link, odkial ten recept pochadza?... a ludia len lajkuju a lajkuju....vobec im nevadi, ze je to cudzia praca
ethanel
@adkas ja uz som to tiez skusal otvorit a neda sa mi tam dostst tiez ma to dost zaujimalo... Inac tento recept vyzera skvele uz som premyslal ze ho spravim na oslavu pre kamosov nech maju co jest ked sladke moc nemusia.... Hlavne ze povedali, kasli na jedlo ved budeme zapijat maleho a nie ho zajedat ;)
ywett
@adkas veľmi sa mi páčia Tvoje lákavé a krásne recepty a tie fotky sú nádherné! :-)....ináč včera som pozerala stránku cez mobil...a tak som klikla na tú stránku, čo pridala @tiginko a mne to ešte včera otvorilo...je tam skopírovaný tento Tvoj recept a aj fotka!...a myslím, že názov bol Smotanové rezy...a nebola si tam uvedená ako autorka!...a keď som tam dneska chcela napísať, že je to Tvoj recept, už ma tam nepustilo....zrejme si to nastavili ako súkromná skupina...a boli tam skopírované recepty aj od Teba @cistinka a rovnako neuviedli zdroj... to je tak, pýšiť sa cudzím perím :-/
zvoncek
vyzerá to nádherne, obdivujem všetky Tvoje príspevky
francuzska1
wauuu!!!! to je krasne prezentovane a nafotene!!! velmi sa mi paci aj tento tvoj recept!!!!!!!! co sa tyka tej FB stranky nase recepty, skusala som sa tam dostat a kedze mi nesiel link tak som to spravila inak, zo svojho konta som zadala do vyhladavaca Nase recepty, to mi ich naslo, zistila som, ze skupina je uzavreta, a ze tuto Fan stranku maju na starosti 3adminky a to Jana Liptáková Bochenková, Zuzana Žídková,Veronika Brigulová a co sa tyka tych vasich receptov mile varechacky neviem ci som dobre pozerala, ale uz som ich tam nenasla a myslim si, ze cistinkine receptiky poznam a aj tvoje, ale mozno som nieco prehliadla a mozne hned novym clenom neumoznuju vidiet vsetko, neviem... ale je to nehorazne svinstvo ked niekto sa chvali cudzim perim!!! ved je aj tu na vareche kopec varechacov, ktory ale uvedu, ze sa nechali inspirovat netom, autorom xy, alebo recept maju z nejakej knihy yx;-))) ale takto surovo 'ukradnut' a skopirovat a nezmenit ani ciarku, tak to je silna kava!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia