
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.

Krídelká v paprike a paradajkách
Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme do nádoby...

Bezlepkové tartaletky s tvarohom
Ak premýšľate nad tým, čo napiecť na slávnostný stôl, inšpirujte sa naším receptom na bezlepkové tartaletky....

Falošný krúpovník
Ryžu uvaríme klasickým spôsobom domäkka. Do vychladenej pridáme nastrúhané zemiaky, vajíčko, soľ, koreniny,...

Rýchla zeleninová polievka s ázijskými rezancami
Hotová za 15 minút, sýta a veľmi pestrá. Výborná polievka pre tých, ktorí sa...

Zemiakové gule s mangovou plnkou
Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou...

Čerstvý zeleninový šalát so zálievkou
Kúpenú zeleninu – listy šalátu, mrkva, cvikla som si upravila na veľkosť podľa seba, ...

Veľkonočný baranček
Neodmysliteľne patrí k najväčším sviatkom roka. Ponúkam recept na barančeka s tvarohom.

Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale
Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia...

Bezlepková kvásková vianočka
Zmiešame Bakery mix, ryžový kvások a teplú vodu. Prikryjeme a necháme kysnúť do nasledujúceho dňa,...

Sladké ľúbostné listy
Sladké vyznanie môžete ponúknuť každému, koho máte radi aj v podobe taštičiek z chrumkavého lístkového cesta...

Sečka 7 (musli)
Možno si niekto z pamätníkov spomenie na produkt "granola" z dôb neskorých rokov osemdesiatych. Dnes ho...

Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom
Ľahké a jednoduché, aj keď sa tak na prvý pohľad nezdá. Nám všetkým veľmi chutia,...

Mandľový závin
Zamiesime múku s maslom, vajcom a žĺtkom. Vypracované cesto vyvaľkáme, aby bolo čo najtenšie....

Slaná torta s kyslou kapustou a údeným bokom
Tarta z kapustą kiszoną i boczkiem - grzechu warta

Poltorta k 37. narodeninám
Toto je taká poltortička, ktorú som upiekla k narodeninám našej známej z rodiny. Oslava nebola...

Klobása v cuketovom opasku
Umytú osušenú cuketu nakrájame na 6cm opasky, z ktorých vydlabeme jadrá...

Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...

Jogurtovo-syrová nátierka
Vymiešame dohladka kozí syr s gréckym jogurtom a nakoniec pridáme cibuľku. Množstvo cca na 2 krajce...

Strapačky z Markušovců
Takto vařil můj tchán ke spokojenosti celé rodiny, včetně tchýně, který se r. 1912...

Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na...

Hus na poľský spôsob
Tento recept som získal pri mojej pracovnej ceste v Poľsku od pani domácej čo som bol ubytovaný....

Ajo blanco s mandľami a hroznom
Toastový chlieb namočíme do vody zmiešanej s čerešňovým octom. Kým sa chlieb dobre nasaje, do...

Wrapsík zo zeleninovo-krabiou plnkou
Včera na obed sme vôbec nevedeli čo spraviť. Až potom som uvidela na stole diétny plánik...

Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí...

Créme brulée s bielou čokoládou
Tento recept pochádza u časopisu Albert a výsledok je priam neodolateľný-nadýchaný krém, ktorý sa rozplýva na jazyku......