Tento recept som si priniesla z Írska, kde som túto fajnotku ochutnala prvý krát. Výborné na hrianke, do krémov, muffiniek, cheesecakeov.
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Citróny umyjeme, kôru najemno postrúhame a šťavu vyšťavíme cez sitko, aby sme nemali v zmesi kôstky. Do toho pridáme 1,5 hrnčeka cukru. Misku dáme nad paru a miešame, pomaly rozpúšťame cukor. Medzitým si rozbijeme 6 vajec a mierne rozšľaháme. Pridáme k citrónovému sirupu a miešame nad parou kým to celé nemá pudingovú konzistenciu. Odstavíme z ohňa a pomaly zamiešame 3/4 masla. Keď sa maslo rozpustí, môžeme preliať do skleničiek. V chladničke vydrží cca 2 mesiace.
a jeste dalsi jsou tady.