Hruška v Skalickom rubíne
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 26. augusta 2013
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 26. augusta 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
2 ks |
|
900 g |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
150 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
2 ks |
|
z 1/2 ks citróna |
|
5 ks |
|
štipka |
|
150 g (na ryžu) |
|
1 ČL |
|
70 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme Skalický rubín, malinovú šťavu, badián, klinčeky, cukor a kardamón. Pridáme očistené polovičky hrušiek a na slabom ohni varíme asi 10–12 minút. Hrušky vyberieme, víno zredukujeme varom na asi 400 ml a zahustíme solamylom. Hrušky vložíme do vychladnutého vína a necháme odstáť v chlade tri hodiny.
- 2
Škoricová ryža: Do hrnca dáme mlieko, škoricu, cukor, štipku soli a kôru z polovice citróna. Za stáleho miešania varíme pomalým varom, až kým ryža nie je mäkká a nevznikne krémové rizoto.
- 3
Po vychladnutí z ryže tvarujeme alebo vykrajujeme placky, ktoré obalíme v mletých lieskovcových jadrách a opečieme na masle do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu