Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej. Je celkom jednoduchý, preto sa mi páči.
Postup
-
1
Hodne mäsitú slaninu nakrájame na úzke pásiky a dáme do vriacej polievky na 5 minút variť. Osolíme, natrieme cesnakom, obalíme sladkou paprikou a necháme 1 deň uležať.
- 2
Potom ju dáme vyúdiť. Takto pripravená slanina je neobyčajne chutná k chlebu. Cesnaku musí byť len celkom málo (kto nerád, nemusí dávať!).
- 3
Text je pôvodný. Budem sa snažiť aj v ďalších receptoch dodržiavať pôvodný text - pokiaľ to nebude na úkor zrozumiteľnosti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu