Tekvicové suflée s malinovým sorbetom
Lukáš Kováčik
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10-15 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme postrúhanú tekvicu, múku a prášok do pečiva. Pridáme sneh z bielkov a zmes dáme do vymastených formičiek na maliny a pečieme na 175 °C približne 15 – 20 minút.
- 2
Sorbet: Cukor s vínom dáme variť – vytvorí sa karamel. Pridáme maliny a zalejeme pol litrom vody. Chvíľu povaríme, pridáme vodku a sirup. Dochutíme cukrom (ak treba). Prepasírujeme a dáme zamraziť.
- 3
Podávame s upečeným suflée.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Alkohol ide do sorbetu a da sa recept pripravit aj bez neho, popripade nahradit malinovym sirupom.
Mozeme pouzit silikonovu formu na muffiny alebo zapekacie misky.