Ucha s mäsovými knedličkami

terakota - fotkaterakota, 28. februára 2014

Ucha, ruské pomenovanie rybacích polievok. V Rusku existuje niekoľko desiatok týchto receptov, ale rovnako sa rybacia polievka varí po celom svete všade, kde sa Zobraziť celý popisUcha, ruské pomenovanie rybacích polievok. V Rusku existuje niekoľko desiatok týchto receptov, ale rovnako sa rybacia polievka varí po celom svete všade, kde sa ryby lovia a predávajú. Mnohé majú rovnaké zloženie, iba sa líšia pomenovaním. Základ tvorí dobrý vývar - bujón z rýb a ďalšia jeho úprava. Tento pochádza z mesta Čerkasy od Dnepra. Mal som možnosť ochutnať viac druhov uchy, ale táto ma najviac oslovila. Potrebujeme na to iba zmes rýb z našich riek, ktoré majú nízku hodnotu využitia.

5-6
porcií

Suroviny

1 kg (jalec,červenka, lien,ostriež, karas)
1 ks
 (roztlačíme v mažiariku)
3 ks
 pätka (kromka) malá
 (hrubá)
 (alebo zelená)
1 téglik




Postup

  1. 1

    Vypitvané, očistené, umyté ryby zalejeme jeden a pol litrom vody. Môžeme tam pridať aj odpad pri spracovaní väčších rýb, (kostra,hlava, plutvové kosti), Pridáme korenie, soľ, rascu, bobkový list prerezanú cibuľu a malý narezaný struk papriky. Privedieme do varu a pomaly varíme pol hodiny. Počas varenia zbierame z povrchu vytvorenú penu.Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zlejeme vývar do iného hrnca a takto získavame základ pre všetky druhy uchy. Vývar znovu privedieme do varu, a postupne budeme vkladať mäsové knedličky.

  3. 3

    Knedličky Oberieme z kostí čisté mäso, bez kostičiek a pripravíme v miske knedličky. Mäso rozmačkáme vidličkou. K mäsu pridáme rozmočený a vyžmýkaný chlieb. Nepoužijeme chlieb, z ktorého po namočení ostane cesto. Okoreníme, osolíme, pridáme podrvenu, alebo na drobno sekanú mätu. Z vaječných bielok vyšľaháme penu a pridáme s trochou múky. Vymiešame cestíčko, z ktorého sa dajú tvarovať malé guľky (asi ako pingpongové loptičky), ktoré obalíme múkou a vkladáme do vriaceho vývaru. Varíme 10 min. Pred ukončením rozmiešame v smotane na varenie žĺtka z vajec a vlejeme do vývaru. Podávame posypané na drobno sekaným petržlenom alebo pažítkou. Dobrú ch u ť.

Diskusia k receptu

zinnajdha
Tak toto skúsim. Robievam halászlé- máme radi číru "priesvitnú" polievku s kusom kapra, základ robím podobne, ibaže rozvarené ryby rozmuxujem a precedím. Táto ucha je iná a vidím, že bude chutiť.
klotilda
Stojí za to vyskúšať túto polievku !!! Ak budem mať čerstvé ryby, skúsim tú tvoju.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia