Foto: evekej
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.
porcií
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Mrkvu si ocistime a narezme na nie velmi hrube kolieska.Na panicu si dame maslo,mrkvu na kolieska a 2 PL cukru a na miernom ohni 10 minut restujeme,stale miesame aby nam mrkva neprihorela.ked je hotova dame si ju do formy(ja som pouzila okruhlu)na vrch mrkvy poukladame syr feta rozdrobeny(mozme nahradit tvarohom,alebo kozim syrom-vtedy trochu osolime)inac nesolime feta je dost slana.Na vrch potom dame listkove cesto okruhle a okraje trochu zahneme do vnutra formy.
- 2
pecieme na 210°C do zlatova 35 minut
- 3
kolac vyberieme nechame 5 minut vychladnut a prevratime ho na tanier.Podavame najlepsie s hlavkovym salatom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu