Špenátové pirohy na tekvicových kockách
Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 16. augusta 2015
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 16. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto vypracujeme z hrubej múky, vody a dochutíme soľou. Baby špenát urestujeme na očistenej šalotke a masle, pridáme lučinu a necháme vychladnúť.
- 2
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2–3 mm, plníme vychladnutou zmesou a pomocou formičky tvoríme pirohy, ktoré varíme v slanej vode 5–8 minút.
- 3
Ragú pripravíme z očistenej tekvice nakrájanej na malé kocky, zo šalotky a z masla, na ktorom ju restujeme a dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu