Foto: andrearaw
Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých obilnín, ktorú človek začal pestovať.
porcie
na 130 °C
Postup
-
1
Namočíme si na 1 - 2 dni jednozrnku s tým, že ju po 12-stich hodináach prepláchneme.
- 2
Umyjeme ju pod vodou a hodíme do mixéra. Mixujeme do hladka, až kým nám nevznikne tekutá konzistencia. Môžme pridať soľ. Pripravíme si plech a papier na pečenie a keď máme jednozrnku poriadne pomixovanú, šupneme ju na plech a do rozohriatej rúry (teplotu si určujete Vy, ak ju chcete raw, pečte ju do 42 stupňov, ja si ju robím na 130 stupnoch cca 35 minút).
- 3
Upečenú jednozrnku odlepte od papiera na pečenie a pokrájajte. Najlepšie chutí s avokádom, alebo s rajčinami a olivovým olejom, či s ľadovým šalátom - voľba je na Vás :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu