Pomarančový cheesecake
Pomarančový cheesecake

Luxusný pomarančový minicheesecake

klarinet - fotkaklarinet, 16. augusta 2024
Luxusný pomarančový minicheesecake
Foto: klarinet

Luxusne vyzerajúci, výborný a veľmi jednoduchý pomarančový minicheesecake, ktorý pripomína skvelú chuť čokoládovo-pomarančovej zmrzliny.

1
porcia
15 (+ mrazenie) minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
2 ČL
1 kopcovitá PL
1 kopcovitá PL (cottage cheese)




Postup

  1. 1

    Do menšej nádobky dáme nátierku z čerstvého syra, jogurt a dobre premiešame s 2 čajovými lyžičkami cukru. Pridáme malé množstvo orieškového krému, ktorý pridáme do zmesi tak, aby sa s ňou úplne nezmiešal.

  2. 2

    Pomaranč opláchneme, prekrojíme po šírke a z jednej polovice odrežeme menšie koliesko, ktoré opatrne zbavíme šupky. Zvyšok pomaranča odšťavíme a asi tretinu šťavy jemne pridáme do krémovej zmesi.

  3. 3

    Na spodok silikónového košíčka na muffiny dáme nalámané piškóty, ktoré polejeme troškou pomarančovej šťavy. Na ne navrstvíme krémovú zmes a na vrch dáme koliesko pomaranča. Ozdobíme orieškovou nátierkou.

  4. 4

    Odložíme na 2 hodiny do mrazničky. Po vybratí cheesecake ihneď podávame. Ak pripravujete dezert pre viacero osôb, tak množstvo surovín vynásobte počtom osôb.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia