Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom

peterbee - bez fotkypeterbee, 17. marca 2012
Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom
Foto: peterbee

Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom.Pod pojmom carpaccio sa dá nazvat všetko,čo je nakrájane na tenké plátky a Zobraziť celý popisTradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom.Pod pojmom carpaccio sa dá nazvat všetko,čo je nakrájane na tenké plátky a podávané za surova v súvislej vrstve.

5
porcií

Suroviny

1 l
120 g
10 g
50 g
0,1 l
1 ks




Postup

  1. 1

    Smotanu vlejeme do kastrola,pridáme 40 gramov kokosu,cukor,kokosový likér a zahrejeme na cca 80 °C(alkohol sa odparí pri 78 °C).Pridáme plátkovú želatínu,ktorú sme si nechali nabobtnat vo vlažnej vode a premiešame.Takto pripravenú tekutinu rozdelíme do piatich misiek a necháme v chladničke cez noc zatuhnút.

  2. 2

    Očistíme si ananás a nakrájame ho na nárezovom stroji,alebo V krájači na tenké plátky.Z piatich plátkov si pripravíme ananásove čipsy na zdobenie a to tak,že ich vysušíme pri nízkej teplote na teflonovej panvic.

  3. 3

    Panna cotu vyklopíme z misiek(ak sa nám dezert nedá vyklopit,možme dno misky podržat chvílu pod horúcou tečúcou vodou,aby sa nám krém uvolnil od stien misky) a podávame na naukladaných plátkoch ananásu.Ozdobíme zvyšným kokosom,mätou a ananásovými čipsami.

Diskusia k receptu

martamm
To musi byt dobrota, zaujimava kombinacia, kokos a ananas....
danielas
Krásne naaranžované,môže byť aj chuťovo veľmi zaujímavé. Páči sa mi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia