Foto: peterbee
Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom.Pod pojmom carpaccio sa dá nazvat všetko,čo je nakrájane na tenké plátky a Zobraziť celý popisTradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom.Pod pojmom carpaccio sa dá nazvat všetko,čo je nakrájane na tenké plátky a podávané za surova v súvislej vrstve.
porcií
Postup
-
1
Smotanu vlejeme do kastrola,pridáme 40 gramov kokosu,cukor,kokosový likér a zahrejeme na cca 80 °C(alkohol sa odparí pri 78 °C).Pridáme plátkovú želatínu,ktorú sme si nechali nabobtnat vo vlažnej vode a premiešame.Takto pripravenú tekutinu rozdelíme do piatich misiek a necháme v chladničke cez noc zatuhnút.
- 2
Očistíme si ananás a nakrájame ho na nárezovom stroji,alebo V krájači na tenké plátky.Z piatich plátkov si pripravíme ananásove čipsy na zdobenie a to tak,že ich vysušíme pri nízkej teplote na teflonovej panvic.
- 3
Panna cotu vyklopíme z misiek(ak sa nám dezert nedá vyklopit,možme dno misky podržat chvílu pod horúcou tečúcou vodou,aby sa nám krém uvolnil od stien misky) a podávame na naukladaných plátkoch ananásu.Ozdobíme zvyšným kokosom,mätou a ananásovými čipsami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu