Chlebík s grilovaným cesnakom

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 13. júla 2014
Chlebík s grilovaným cesnakom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Na grilovanie sa teším už od jari. Pre tú vôňu, náladu aj svojské jedlá. A nemusí to byť len o steakoch. Ovocie a zelenina Zobraziť celý popisNa grilovanie sa teším už od jari. Pre tú vôňu, náladu aj svojské jedlá. A nemusí to byť len o steakoch. Ovocie a zelenina na rošte, ražni či v pahrebe sú svojou neodolateľnou chuťou ešte príjemnejším prekvapením.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hlávky
 (bageta)




Postup

  1. 1

    Každú hlavičku cesnaku zabalíme do alobalu, grilujeme asi 45 minút.

  2. 2

    Chlieb opečieme na grile do zlatohneda a pokvapkáme olivovým olejom.

  3. 3

    Každú hlavičku cesnaku rozdelíme na dva krajce chleba. Strúčiky vytlačíme zo šupky a natrieme na chlieb. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

falipy
Radovan Ja som u Teba v Privilege jedla. Moj ujo Vojto Ta chvali do vysin a ja len musim povedat, ze ma pravdu. Tvoja kuchyna je fantasticka a tento receptik urcite vyskusam...
ochino
Zdravím Radovan
Ja som najprv po prečítaní že je to recept od nejakého šéfkuchára
okamžite stránku zavrel, že to bude určite moc zložité-veľa ingrediencií apod..
ale potom mi to nedalo a vidím že je to výborný a jednoduchý recept,takže takže to určite vyskúšam-máš pochvalu za jednoduchosť receptu- ta nech še ci v tim hotelu darí...
cesminaz
Uz som jedla fakt grilovane "vselico"...kukuricu,hriby,cibulu atd..ale cesnak este nikdy.Tak toto si musim pri najblizsej grilovacke vynahradit :-)) Vdaka za TIP




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia