Pliecko s jablkami pod zemiakovou pokrývkou
Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 7. septembra 2015
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 7. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60-80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a očistené plece nakrájame na malé kocky. V hrnci opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme do nej mäso, ktoré osolíme a okoreníme. Dusíme domäkka vo vlastnej šťave spolu so škoricou. Pred dokončením prídáme na kocky nakrájané jablká.
- 2
Na masle urestujeme nakrájaný pór a pridáme doň uvarené zemiaky, ktoré trochu popučíme. Chvíľu opekáme.
- 3
Keď je mäso hotové, môžeme ho dať do zapekacej misky a prikryť urestovanými zemiakmi. Takto pripravený pokrm dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C, aby sa zapiekli zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu