Pliecko s jablkami pod zemiakovou pokrývkou

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 7. septembra 2015
Pliecko s jablkami pod zemiakovou pokrývkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
kúsok
100 g
400 g
800 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené plece nakrájame na malé kocky. V hrnci opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme do nej mäso, ktoré osolíme a okoreníme. Dusíme domäkka vo vlastnej šťave spolu so škoricou. Pred dokončením prídáme na kocky nakrájané jablká.

  2. 2

    Na masle urestujeme nakrájaný pór a pridáme doň uvarené zemiaky, ktoré trochu popučíme. Chvíľu opekáme.

  3. 3

    Keď je mäso hotové, môžeme ho dať do zapekacej misky a prikryť urestovanými zemiakmi. Takto pripravený pokrm dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C, aby sa zapiekli zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia