Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 4. júla 2016
Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše nám desatoraké druhy piva otvorili dvere k zaujímavému experimentovaniu...

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
5 g
1 g
2 ks
150 g
330 ml
Bylinky:
5 g
10 g
80 ml
1 ks
100 g
20 g




Postup

  1. 1

    Tresku očistíme, naporciujeme, osolíme a okoreníme. Z piva, vajíčok, byliniek a múky pripravíme husté cestíčko, v ktorom obaľujeme tresku a vyprážame v oleji.

  2. 2

    Listové šaláty umyjeme, osušíme, natrháme, dochutíme soľou, korením, olivovým olejom, citrónom, medom a pridáme cherry rajčiny (šalát môžeme podávať s opečeným pečivom).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia