Pikantný čokoládový fondán fotorecept
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 19. februára 2016
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 19. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
9-10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme nad parou spolu s maslom. Štyri žĺtky a štyri celé vajíčka vyšľaháme s cukrom dohladka.- 2
Roztopenú čokoládu spojíme a vymiešame s vyšľahanými vajíčkami a cukrom. Ručne primiešavame múku a nasekanú čili papričku.- 3
Maslom vymastené a kakaom vysypané silikónové formičky naplníme zmesou a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 9 až 10 minút. Po upečení vyklopíme na tanierik a podávame s kopčekom kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu