Pikantný čokoládový fondán fotorecept

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 19. februára 2016
Pikantný čokoládový fondán (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
40 minút
príprava
9-10 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
180 g
4 ks
4 ks celé
180 g
180 g
 nasekaná nadrobno
 na ozdobu




Postup

  1. 1



    Čokoládu roztopíme nad parou spolu s maslom. Štyri žĺtky a štyri celé vajíčka vyšľaháme s cukrom dohladka.

  2. 2



    Roztopenú čokoládu spojíme a vymiešame s vyšľahanými vajíčkami a cukrom. Ručne primiešavame múku a nasekanú čili papričku.

  3. 3



    Maslom vymastené a kakaom vysypané silikónové formičky naplníme zmesou a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 9 až 10 minút. Po upečení vyklopíme na tanierik a podávame s kopčekom kyslej smotany.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia