Mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Ak vám doma postáva balík s mungo fazuľkami a dochádzajú vám nápady, ako ich využiť, pripravte si tento chutný recept...
Sorbet s pitahayou
V supermarkete som našla zvláštne ovocie – pitahayiu. Vôbec som netušila ako chutí a keďže rada...
Sriracha
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek,...
Šalát z červenej repy, vlašských orechov, hrozna a chrenu
Recept od <a href="http://www. marekmraz. com/" target="_blank">Mareka Mráza</a>
Guacamole dip so zeleným hráškom
Mlady jarny hrasok v kombinacii s avokadom, stiplavymi paprickami (jalopenos), jarnou cibulkou, koriandrovou vnatou a...
Domáce sushi
Zorganizujte si s priateľmi sushi party! Pripravte sa na perfektnú zábavu pri tvorbe valčekov, so sushi...
Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou
Okra s cibuľou: Pripravíme si suroviny. Okru nakrájame na menšie kusy, cesnak na plátky, ...
Dotur
Je to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá...
Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....
Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...
Krevety v kokosovej omáčke
Vyborne jedlo, ktore treba vyskusat a nedat sa odradit obrazkom :)
Banánovo-kokosový jogurt
Zmiešame jogurt s kokosovým mliekom, zázvorom, citrónovou trávou a strúhaným kokosom. Banán nakrájame na...
Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku
Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ...
Ezme (paradajkovo-paprikový šalát)
Ezme je jeden výborný šalát z tureckej kuchyne. Zelenina v ňom je krájaná nadrobno a dochutený je tak trocha pre šalát netypickými prísadami....
Filipínska ryža
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...
Bylinkový žralok s holandskou omáčkou
Niekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla...
Kuracie prsia na mandliach v marhuľovo-chilli omáčke
Zvyk urobiť každý víkend aspoň jedlo špeciálne jedlo sa mi začína páčiť. Asi z toho urobím...
Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.
Pomarančový nápoj s passion fruit a kokosovým jogurtom
Geniálne raňajky alebo aj iné jedlo na spríjemnenie dňa. :)
Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu
Ak si niekto z Vás potrebuje „šplhnúť“, nezašpiniť veľa riadu a naviac zdravo a chutne prestrieť,...
Kalmycký čaj Chursan cja
Tento čajíček je zložitejšia verzia džomby a pre niektorých mojich priateľov na Slovensku je skôr polievkou varenou...
Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.
Obed z mora
Chceli sme sa trošku priblížiť nášmu dovolenkovému papaníčku ktoré nám veľmi chutilo. :)
Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...
Zdravý olovrant
Tento recept je veľmi vhodný pre deti! Nachádzajú sa tam len zdravé produkty. Myslím si že...
Quingurzotto
Názov zaujímaví chuť ešte zaujímavejšia :) Rada sa hrám so zdravými potravinami a toto je jeden z...
Krevety s bambusovými výhonkami v kokosovom kréme
V hrnci uvaríme ryžu a necháme ju napučať 10 - 15 minút. Ošúpeme cesnak a na...
Pikantná cesnakovo-papriková pasta - čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Natrieť ju môžete aj na šunku, slaninu, ale aj rôzne varené alebo pečené mäso....
Kuracia zmes na spôsob karí v miske z lístkového cesta
Lístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z...
Bravčové rezance alla Fu
Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....
Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.
Kokosová polievka
Kedže vačšina exotických jedál si vyžaduje často ingrediencie, ktoré sú u nás ťažko dostupné, preto som túto...
Ananásový nákyp
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Scedíme ich a necháme odkvapkať.