Karí z ibišteka jedlého fotorecept

methi - fotkamethi, 19. augusta 2013
Karí z ibišteka jedlého (fotorecept)
Foto: methi

Ibištek jedlý môžete poznať aj pod názvom Okra.

Suroviny

10-15 ks (ibištek jedlý)
2 ks
1/2 ČL
 podľa potreby
1 ČL
2 ks
 veľká hrsť
na opraženie:
1 PL
1 ČL
7 ks




Postup

  1. 1

    V panvici zohrejeme trochu oleja, vlozime koriandrove semienka a susene chilli papriky a par sekund opekame tak, aby papriky slabo zhnedli. Odstavime panvicu z ohna a nechame chvilu vychladnut. Dame do mixera, kde pridame aj struhany kokos a asi 1/2dcl vody. Vymixujeme na hustu omacku.

  2. 2

    Do hrnca vlozime okru, ktore sme predtym umyli, dokladne osusili a pokrajali. Dalej vlozime nakrajane rajciny, zazvor. Zalejeme poharom vody, osolime, privedieme do varu a varime na miernom ohni, s troska odchylenou pokrievkou 10 minut.

    Karí z ibišteka jedlého (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridame kokosovu omacku, premiesame a varime dalsich 5 minut.

    Karí z ibišteka jedlého (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zaverecne ochutenie kari si pripravime Tadka (oprazanie korenin). V panvici zohrejeme olej, vlozime horcicne semena a kari listky. Pozor! oboje v styku s horucim ghee alebo olejom prskaju.

    Karí z ibišteka jedlého (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked horcicne semena a kari listky trocha vyprskaju, zoberieme naberacku alebo cokolvek, cim sa da nabrat omacka. Naberieme kokosovu omacku a vlejeme ju do panvice, kde robime Tadka. Kedze Ghee je horuce, okamzite to zapeni.

    Karí z ibišteka jedlého (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hned ako to zapeni, panvicu troska ponaklaname (ako ked rozlievate cesto na palacinky na panvici) a vylejeme do omacky. Omacku premiesame. odstavime z ohna a prikrytu nechame 5 minut odlezat.

    Karí z ibišteka jedlého (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podavame s dusenou ryzou.

Diskusia k receptu

jahodka6064
milujem okro , pouziva sa hlavne v africkej, kuchyni, ale aj tureckej a indickej, ja ju robím , s hovadzím masom a k tomu ponded yam, je to velmi syte africké jedlo
slavka2012
Okru mam velmi rada, najma pre prijemne chrumkanie zrniecok pod zubami. Recept ikladam, budem sa nim pri priprave okry alebo quiabos, ako ju volaju v nietorych africkych i europskych krajinach, inspirovat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia