Foto: methi
Ibištek jedlý môžete poznať aj pod názvom Okra.
Suroviny
10-15 ks (ibištek jedlý) |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
|
|
podľa potreby |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
|
|
veľká hrsť |
|
na opraženie: | |
1 PL |
|
1 ČL |
|
7 ks |
|
Postup
-
1
V panvici zohrejeme trochu oleja, vlozime koriandrove semienka a susene chilli papriky a par sekund opekame tak, aby papriky slabo zhnedli. Odstavime panvicu z ohna a nechame chvilu vychladnut. Dame do mixera, kde pridame aj struhany kokos a asi 1/2dcl vody. Vymixujeme na hustu omacku.
- 2
Do hrnca vlozime okru, ktore sme predtym umyli, dokladne osusili a pokrajali. Dalej vlozime nakrajane rajciny, zazvor. Zalejeme poharom vody, osolime, privedieme do varu a varime na miernom ohni, s troska odchylenou pokrievkou 10 minut.
- 3
Potom pridame kokosovu omacku, premiesame a varime dalsich 5 minut.
- 4
Na zaverecne ochutenie kari si pripravime Tadka (oprazanie korenin). V panvici zohrejeme olej, vlozime horcicne semena a kari listky. Pozor! oboje v styku s horucim ghee alebo olejom prskaju.
- 5
Ked horcicne semena a kari listky trocha vyprskaju, zoberieme naberacku alebo cokolvek, cim sa da nabrat omacka. Naberieme kokosovu omacku a vlejeme ju do panvice, kde robime Tadka. Kedze Ghee je horuce, okamzite to zapeni.
- 6
Hned ako to zapeni, panvicu troska ponaklaname (ako ked rozlievate cesto na palacinky na panvici) a vylejeme do omacky. Omacku premiesame. odstavime z ohna a prikrytu nechame 5 minut odlezat.
- 7
Podavame s dusenou ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu