Foto: natall
Tento recept je jeden z mojich najobľúbenejších pre chuťové poháriky :)
na 200°C °C
Suroviny
4 ks očistené |
|
1/3 hrnčeka strúhaný |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 šálky |
|
Omáčka: | |
1 malá plechovka |
|
1 PL (alebo med, agáve) |
|
1/4 hrnčeka |
|
|
|
Na zahustenie: | |
|
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 2OO°C. Do malej misky dáme vaječné bielky so štipkou soli. Na plytkom tanieri zmiešame kokos, karí korenie a cesnak. Kuracie prsia najprv namáčame do bielkov a následne do kokosu. Na plech dáme papier na pečenie a pukladáme naň pripravené kuracie prsia a pečieme cca 20-25 minút. Po 10 min. pečenia ich prevrátime na druhú stranu.
- 2
Omáčka: V malom hrnci rozpučíme ananás s trochou šťavy z ananásu, pridáme med, vodu a necháme bublať asi 10 minút. Nakoniec omáčku zahustíme škrobom , množstvo nechám na Vás , podľa toho akú hustú chcete omáčku mať a môžme podávať. :)
- 3
K tomuto jedlu sa hodí viac ryža, ale doma sme ju nemali, a tak som uvarila mladé zemiaky v šupke, ošúpala a posypala sušeným medvedím cesnakom. Chute sa krásne prepojili a bolo to výborné :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu