„Turistický“ krevetový paprikáš fotorecept
Foto: mzprx
Zjednodušený recept na prípravu parikášu v prírode.
porcie
príprava
Suroviny
80 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g (nie je nutná) |
|
400 g (lúpané nepredvarené) |
|
1 ks čerstvá |
|
1-2 PL |
|
(ak je treba) |
|
1-2 dl |
|
2-3 ks |
|
1-2 ČL |
|
Postup
-
1
Nakrájame cibuľu, čerstvú papriku a polku z cesnaku (+ slaninku komu sa žiada).
-
2
Krevetky rozmrazíme / umyjeme v hrnci s vodou.
-
3
Základ pražíme, dokiaľ sa nezačne čerstvá paprička rozpadávať. Kto sa bojí, že cesnak zhorkne, môže ho zo začiatku vynechať, mne zatiaľ našťastie jedlo nepokazil.
-
4
Keď je základ hotový, pridáme krevety. V našom prípade aj s mletou paprikou čo nebol najlepší ťah, lebo nebolo moc vidieť či sú už hotové. Odvážnejší pridajú aj bobkový list skorej, keďže potom ako sa krevety spravia, je teoreticky "dovarené".
-
5
Zvyčajne stačí 3 minúty z každej strany, alebo dokiaľ krevety neprestanú byť priehľadné.
-
6
Pridáme smotanu (bobkový list) zostávajúci cesnak a štipľavé papričky.
-
7
Smotanu už nemusíme variť. Len zohrejeme a hotovo.
-
8
Príloha podľa vášho výberu, pre nás to boli halušky. PS: Podľa doby podliatia by sa mal recept asi volať perkeltom, ale podľa konzistencie zase ani moc nie, v zásade je to asi úplne jedno. Rovnako gramáže sú len odhadom. Príprava kreviet je naj v zime, mrazené vydržia dlho v batohu. V lete sa treba trochu viac ponáhľať ale aj po 4 hodinách boli ešte ľadové. Nečakajte od jedla tradičnú chuť paprikáša, skorej chuť kreviet v paprikášovej omáčke.
Iba raz som kupoval chladene, a ocistil ich panko (talian) na trznici. Vas opis postupu asi sedi, urcite boli zdravsie ako tieto vietnamske mrazene, ale cena bola dost astronomicka, ale zase vela toho clovek nezje :)