kuracie karí
kuracie karí

Thajské červené kuracie karí s brokolicou

mysogangsta - bez fotkymysogangsta, 28. júna 2022
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g
500 g
5 ČL
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1 PL
100 ml
300 ml
1 ČL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.

  2. 2

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nasekaný zázvor, karí pastu a minútu restujeme.

  3. 3

    Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie mäso a restujeme ho za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.

  4. 4

    Potom pridáme ustricovú omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.

  5. 5

    Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.

  6. 6

    Hotové kuracie karí podávame s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha