Thajské červené kuracie karí s brokolicou
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- 2
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nasekaný zázvor, karí pastu a minútu restujeme.
- 3
Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie mäso a restujeme ho za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
- 4
Potom pridáme ustricovú omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
- 5
Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.
- 6
Hotové kuracie karí podávame s uvarenou ryžou.
Tiež kuracie karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu