Avokádová nátierka so šunkou

1234lubka - bez fotky1234lubka, 20. júna 2016

Mala som doma zvyšnú šunku a avokádo, ktoré by ďalší deň už nevydržalo... Tak čo s tým?

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks zrelé
50 g
1 PL
1 ks
 podľa chuti
1/4 ks




Postup

  1. 1

    Avokádo prekrojíme napoly, rozdelíme, vyberieme kôstku a do misky vydlabeme lyžicou.

  2. 2

    Cibuľu, cesnak podľa chuti kto kolko chce a šunku nakrajame a pridáme k avokádu.

  3. 3

    Pridáme maslo, vymačkáme citrón a všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom. Dosolíme dokoreníme a mňamka je hotová ☺

Diskusia k receptu

nadia56
dobra natierka vzdy potesi stravnikov ☺

pridavam malu radu:
ked mas adokado uz zrele a nepotrebujes ho hned spracovat, zabal kazde avokado zvlast do alobalu a uloz ho do chladnicky do oddelenia pre zeleninu, takto zabalene vydrzi este 3-4 dni, mam to odskusane, treba dat ale pozor, aby vrchna supa avokada nebola porusena,

ked kupis nezrele avokado, najlepsie dozreje v spolocnosti jablk a bananov v jednej ovocnej mise-ale mozno to vies☺

takymto sposobom uchovavam v chladnicke aj zrele banany




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia