Foto: methi
Suroviny
1 - 2 PL |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
kusok |
|
1 tobolka |
|
1/3 ČL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
250 ml |
|
|
|
1 ČL |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Suseny cicer si na noc namociem. Rano ho preplachneme a dame do tlakoveho hrnca. Zalejeme dostatkom vody a varime asi 15-20 minut od natlakovania hrnca.
- 2
Ryzu si na 30 minut namocime vo vode. Potom preplachneme a odlozime bokom scedenu do dalsieho pouzitia.
- 3
V hrnci zohrejeme ghee. Pridame bobkovy list, klinceky, skoricu, rimsku rascu a kardamon. Koreniny nechame rozvonat. Potom pridame cibulu a cesnak a restujeme na miernom ohni domakka.
- 4
Pridame uvareny a scedeny cicer a ryzu. Chvilku restujeme, premiesavame.
- 5
Vsetko zalejeme vodou, osolime a pridame stavu z citrona. Vodu privedieme do vari. Potom ohen zmiernime, hrniec prikryjeme a ryzu dusim asi 10-15 minut domakka.
- 6
Mozeme podavat samotne, ozdobene s opecenymi kesu orechami alebo s oblubenym salatom, s pappadmi. (Mozete pouzit aj klasicky bledy cicer.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu