Pulao s cícerom

methi - fotkamethi, 4. decembra 2013
Pulao s cícerom
Foto: methi

Suroviny

1 - 2 PL
1 ks
3 ks
 kusok
1 tobolka
1/3 ČL
1 ks
2 strúčiky
100 ml
100 ml
250 ml
1 ČL
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Suseny cicer si na noc namociem. Rano ho preplachneme a dame do tlakoveho hrnca. Zalejeme dostatkom vody a varime asi 15-20 minut od natlakovania hrnca.

  2. 2

    Ryzu si na 30 minut namocime vo vode. Potom preplachneme a odlozime bokom scedenu do dalsieho pouzitia.

  3. 3

    V hrnci zohrejeme ghee. Pridame bobkovy list, klinceky, skoricu, rimsku rascu a kardamon. Koreniny nechame rozvonat. Potom pridame cibulu a cesnak a restujeme na miernom ohni domakka.

  4. 4

    Pridame uvareny a scedeny cicer a ryzu. Chvilku restujeme, premiesavame.

  5. 5

    Vsetko zalejeme vodou, osolime a pridame stavu z citrona. Vodu privedieme do vari. Potom ohen zmiernime, hrniec prikryjeme a ryzu dusim asi 10-15 minut domakka.

  6. 6

    Mozeme podavat samotne, ozdobene s opecenymi kesu orechami alebo s oblubenym salatom, s pappadmi. (Mozete pouzit aj klasicky bledy cicer.)

Diskusia k receptu

marianne
krasny recept,mne by tam u Vas smakovalo,spravim,kardamon mam mlety,hadam tak vela nezhresim...
methi
@marianne mleteho daj len malu stipku. Lebo ja tu nechavam tobolku vcelku, cize len prevoni a mierne ochuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia