Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale výsledok stojí za to (aj pre konzervatívnejších papkáčov ;-)
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 5 malá |
|
| 2 |
|
| 80 g /nemusia byť/ |
|
| 1/2 |
|
| 1/2 |
|
| 400 g |
|
| podľa chuti |
|
| 6 ks |
|
| 1 dl |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Deň vopred si uvaríme kuskus podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
- 2
Zároveň si vytlačíme šťavu z citrónov, ktorú zmiešame vidličkou s olivovým olejom. Nalejeme na vychladnutý kuskus, premiešame a necháme zakryté stáť v chaldničke do nasledujúceho dňa.
- 3
Rajčiny zbavíme šupiek a zrniečok, pokrájame na menšie kocky. Takisto pokrájame na menšie kúsky aj ostatnú zeleninu. Zmiešame s kuskusom, pridáme umyté hrozienka a tuniaka. Dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu