Taboulé oriental

gourmande - bez fotkygourmande, 26. októbra 2012

Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale výsledok stojí za to (aj pre konzervatívnejších papkáčov ;-)

5
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

5 malá
2
80  g /nemusia byť/
1/2
1/2
400 g
podľa chuti
6 ks
1 dl
2 ks
1/2
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Deň vopred si uvaríme kuskus podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zároveň si vytlačíme šťavu z citrónov, ktorú zmiešame vidličkou s olivovým olejom. Nalejeme na vychladnutý kuskus, premiešame a necháme zakryté stáť v chaldničke do nasledujúceho dňa.

  3. 3

    Rajčiny zbavíme šupiek a zrniečok, pokrájame na menšie kocky. Takisto pokrájame na menšie kúsky aj ostatnú zeleninu. Zmiešame s kuskusom, pridáme umyté hrozienka a tuniaka. Dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

jeka
Včera som u nás v Hyp...ne objavila kuskus,tak tvoj receptík mi prišiel vhod,dakujem.
daniela142
Ale fakt si to robila zo 400 g kuskusu a 6 ks citrónov? To nebolo priveľa?
gourmande
je to pre 5 a mozno aj viac osôb, tie citróny boli pôvodne limetky, takže menšie, ale spravia tam takú dosť dobrú chuť, treba skúsiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia