Vegetarian Korma po našom

hviezdicka11 - bez fotkyhviezdicka11, 3. januára 2015

Tento recept som objavila na stránke allrecipes.com Recept je chutný, avšak keď som ho chcela poradiť niekomu, kto nevie po anglicky, tak som nemala Zobraziť celý popisTento recept som objavila na stránke allrecipes.com Recept je chutný, avšak keď som ho chcela poradiť niekomu, kto nevie po anglicky, tak som nemala čo poslať. Takže som sa rozhodla napísať ho sem s menším úpravami, ako ho robievame my :) Na obrázku nie je použitý hrášok, lebo sme doma nemali :D

2-3
porcie

Suroviny

1/2 hrnček (príloha)
1 ks
2 ks
4 strúčiky
1 ČL
2-3 ks
2-4 ks
3 PL
1 hrnček
1 hrnček
1 ks




Postup

  1. 1

    Ošúpeme a nakrájame zemiaky na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Ryžu tiež uvaríme. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a uvaríme.

  2. 2

    Papriku a cibuľu si nakrájame na drobno, zatiaľ čo sa nám zvyšok bude variť. Cesnak ošúpeme a vylisujeme alebo nakrájame na drobno. Zázvor ošúpeme a nastrúhame. Keď som ho len nakrájala ako to bolo pôvodne v recepte, tak sa chuť nedostatočne rozložila na celé jedlo. Zázvor je po nastrúhaný výraznejší. Kešu pomelieme. Hrášok a kukuricu som použila s konzervy, takže som ich len zliala.

  3. 3

    Rozpálime olej na panvici a pridáme cibuľu, po chvíľke zázvor s cesnakom a na koniec papriku. Po pár minútach pridáme uvarenú mrkvu, uvarené zemiaky, hrášok, kukuricu a smotanu. Minule som použila smotanu na šľahanie a bolo to ešte jemnejšie. Avšak kto doma nemá použije kyslú smotanu :) Pridáme karí a kto chce čili papričky. Ak čili nedáme, tak vynikne chuť zázvoru. Ale ak niekto nemá rád zázvor, tak aj bez zázvoru to je chutné :)

  4. 4

    Pridáme pomleté kešu. Povaríme to spolu. Ak sa Vám zdá, že to je moc husté, tak môžete pridať vodu. Na koniec tam pridám aj ryžu a zmiešam to dokopy. Avšak v pôvodnom recepte ryžu podávali zvlášť. Recept je určený pre 2-3 ľudí. Podľa toho kto koľko zje. Ak rátam seba (obyčajná porcia) a priateľa (väčšia porcia), tak pre dvoch :D Recept sa dá uvariť do hodiny vrátane krájania, smaženia a umývania riadu po sebe. Dúfam, že bude chutiť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia