Foto: ewink
Rýchly a chutný recept s plodami mora.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kalamáre v osolenej vode privedieme do varu, potom ich odstavíme. Vyberieme z nich chrupku, hlavu nakrájame na 1 cm kolieska, chápadla necháme v celku.
- 2
Cibuľku pokrájame na drobno a vo woku ju na masle speníme dozlatista. Mrkvu a zeler nakrájame na drobné 5mm kocky, pridáme k cibuľke, znížime teplotu a ešte opekáme. Medzitým dáme do veľkého hrnca variť cestoviny, kým nie sú al dente.
- 3
Rajčiny narežeme na polovicu a pridáme ich spolu s kalamármi a cestovinami do woku. Spolu varíme max 3 minúty,aby nám rajčiny neoddelili šupku od dužiny. Okoreníme, pridáme vegetu a bazalku a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marijanna u nas maju rozne kalamare, tie malinke su uplne vycistene, ale vo vacsich byva ta prisvitna kost, inak su vypitvane, ale asi zaleti kde ich kupis
varecha.pravda.sk/recepty/salt-amp-pepper-squid-kalamare/...
Kalmáre (Kalmary/Teuthida) sú konkrétny rod triedy Hlavonožcov sk.wikipedia.org/wiki/Kalmary...