Penne s kalamármi

ewink - fotkaewink, 31. októbra 2012
Penne s kalamármi
Foto: ewink

Rýchly a chutný recept s plodami mora.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
100 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Kalamáre v osolenej vode privedieme do varu, potom ich odstavíme. Vyberieme z nich chrupku, hlavu nakrájame na 1 cm kolieska, chápadla necháme v celku.

  2. 2

    Cibuľku pokrájame na drobno a vo woku ju na masle speníme dozlatista. Mrkvu a zeler nakrájame na drobné 5mm kocky, pridáme k cibuľke, znížime teplotu a ešte opekáme. Medzitým dáme do veľkého hrnca variť cestoviny, kým nie sú al dente.

  3. 3

    Rajčiny narežeme na polovicu a pridáme ich spolu s kalamármi a cestovinami do woku. Spolu varíme max 3 minúty,aby nám rajčiny neoddelili šupku od dužiny. Okoreníme, pridáme vegetu a bazalku a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

lusinkab
nechcem kritizovat urcite chutny recept,ale podla mna je zbytocne calamare predvarat a potom ich porciovat.Z mojich vlastnych skusenosti si ich pekne ocistim,vyberiem z nich to co tam nema byt,pokrajam a sup s tym na panvicu a ku koncu uz len na panvici premiesam s cestovinami. Da to tomu uplne inu chut.
marijanna
Na Sk predavaju kalamare aj z vnutornostami? U nas su paradne očistene a oddelene tie chapadla, len treba vediet v ktorom obchode sa kupuju. Niektore ich maju velmi potrhane. Ja ich mam rada plnene mnami, toto by som urobila z tych potrhanych teličok..:)
afataga
moze to byt dobre len nechapem naco vegetu, tiez si myslim, ze ich netreba predvarat, zmaknu rychlo, narozdiel od chobotnice
@marijanna u nas maju rozne kalamare, tie malinke su uplne vycistene, ale vo vacsich byva ta prisvitna kost, inak su vypitvane, ale asi zaleti kde ich kupis
haston
prekvapilo ma, že sa ešte vyrábajú kalamáre a ešte viac skutočnosť, že ich niektorí varecháči dokážu pokrájať a konzumovať - veď ich vyrábali zo skla.. podľa toho, čo som sa o nich dočítal tu, na vareche, by to zrejme mali byť morské príšerky, kalmáre.
lusinkab
@haston kalmare su z nemciny to iste ako kalamare .... nevyrabaju sa ale lovia :-) ....tieto su cerstvo vylovene z oceanu a nemyslim si,ze by ich niekto tam hodil pred tym ako ich vyrobil zo skla :-)