Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 25. augusta 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru a Ekvádore. Hlavné suroviny na prípravu Locro sú kukurica, Zobraziť celý popis Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru a Ekvádore. Hlavné suroviny na prípravu Locro sú kukurica, mäso (zvyčajne hovädzie alebo klobáska chorizo) a zelenina, ktorá sa môže líšiť. Zvyčajne však obsahuje cibuľu, fazuľu alebo tekvicu. Typické Locro sa varí zo špeciálneho druhu zemiakov s názvom "papa chola", ktoré majú jedinečnú chuť a je ťažké ich nájsť mimo svojej domovskej oblasti. Jedlo sa varí hlavne v zime.
Zdroj:
https://en.wikipedia.org/wiki/Locro
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Sušenú kukuricu na noc namočíme do studenej vody. Očistenú tekvicu nakrájame na 2 cm kocky. V kastróle zohrejeme olej a maslo, v ktorom opečieme mäso z každej strany. Preložíme do dostatočne hlbokého pekáča.
- 2
V kastróle osmažíme na drobné kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme tekvicu, chvíľu podusíme a pridáme k mäsu. Podlejeme vriacim vývarom. Pridáme namočenú kukuricu a rozštvrtené klasy kukurice, osolíme, pridáme kajenské korenie a limetkovú šťavu. Dusíme prikryté v rozohriatej rúre pri 180 °C asi hodinu.
- 3
Pri podávaní mäso rozkrojíme na štyri časti a rozdelíme tekvicovú omáčku s kukuricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.hot-shop.cz/bila_kukurice-kukurice_hominy_830g-7944...
fíha, tiež by som si zgustla:-) bielu kukuricu skúsim zohnať, vyzerá zaujímavo. Ďakujem ti, tuším bude krásne foto od teba potom;-)
Sofrito je omacka korenena bylinakami, cibuli, natovou cibulkou, chili, paprikama, rajcetem, vse nakrajene na malinke kousky, udusene v oleji a zalite nakonec vodou.
Hotove locro se nanda na talir nebo misky a podle chuti se pridava z misky sofrito.
Je to hodne, hodne dobre a v latine nepostradatelne jidlo.
V reštaurácii ROUGE v Nitre, každý pondelok od septembra do júna si vychutnávame dobroty zo svetových kuchýň. Už 5.9.2016 štartujeme a bude to francúzska kuchyňa! Skvelý kohút na víne, slaný koláč či čokoládový enclair.
Managing director hotel MIKADO.