
Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...

Kráľovská ovsená kaša
Šafrán má takmer cenu zlata (6 583 €/kg), jeho medová zároveň trochu ostrá chuť je nezameniteľná....

Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády
Spojenie jemných chutí v ľahkom dezerte, preliate sladkou omáčkou.

Mušle na víne s cesnakom a petržlenovou vňaťou
Mušle vlastnoručne vylovené, dve tehly, oceľový plát, pod ním oheň; keď sa „škeble“ otvorili,...

Pilaf na šafrane s kuracím mäsom
Prší a prší... Tak sme si rozjasnili deň týmto jedlom. Lebo odkedy čítam recepty @michsamant, @...

Folar de Páscoa - portugalský veľkonočný koláč
I keď do Veľkej noci chýbajú ešte dva týždne, rozhodla som sa upiecť tento koláč podľa...

Kuracie kari s hruškami
Aj keď to pri pohľade na ingrediencie vyzerá zložito, je to veľmi jednoduché a chutné...

Uhorkovo-ananásový šalát
Možno pre niekoho exotický, každopádne jednoduchý a osviežujúci šalát. Výborne sa hodí najmä k mäsu...

Pálivý tanier z darov mora
Zvykli sme si na kávu, čokoládu, semtex. Najsilnejšouenergetickou vzpruhou však od čias našich pradedov...

Tofu čína
Pikanté tofu na opečenej cibuľke a červenej paprike, podávané na šalátovom liste s kukuricou.

Hrachovo-šampiňónové karí
V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom...

Quesadillas s čiernou fazuľou
Môj obľúbený fastfood... Ťahavý roztopený syr, samozrejme v kukuričných plackách, s čiernou fazuľou, ...

Tofu yassa
Toto pikantné africké jedlo som prvýkrát ochutnala asi pred tromi rokmi na Deň susedov. Senegalci tvrdia,...

Figy mandľami plnené v kokosovom orechu schované
A opäť figy, tentoraz sušené, inšpirovaná Colinarikou a doladené mnou, vznikla táto nepečená chuťovka......

Špagetti vongole
Keďže milujeme lastúry, mušle a všetko morske, dovolim si podeliť sa s receptom na prípravu...

Galinha a piripiri
A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...

Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...

Ľadový šalát s hruškami, montsalvatom, pekanovými orechami a medovo-horčicovým dresingom
Túto kombináciu zbožnujem. Dokonca dresing musím zarobiť vždy viac, pretože rada si na ňom pochutím...

Paleo cuketové cestoviny s krevetami
Výborne "cestoviny" pre ludí ktorý fandia paleo strave alebo sú celiatici.

Arašidová polievka
Možno trošku nezvyčajná polievka, ale stojí za vyskúšanie. Je zároveň jemná a aj pikantná...

Celozrnné hrianky s avokádom, krevetami a šalátom
Milujem krevety, avokádo a cesnak, tak som spojila všetko dokopy nech to stojí za to...

Polievka z fialových zemiakov s karfiolom
Milujem farby a vždy sa teším, keď objavím novú zeleninu. Ešte viac som sa tešila,...

Sladkokyselé žampiony
Příjemná chuťovka. Rýžový ocet má specifické aroma i chut. Čím ho nahradit, nevím, ...

Ázijské kurča s kešu orieškami
Do rozšľahaného vajíčka pridáme kukuričnú múku, štipku soli a spravíme si cestíčko v ktorom obalíme kúsky...

Hydinová pečeň po libanonsku
Velmi zajímavá kombinace a překvapivě velmi dobrá. Varianta teplá i za studena.

Sushi na domáci spôsob
Velmi jednoduchy a pritom efektny recept pre tych, ktori maju radi sushi.

Pivná zmrzlina - dezert
Sklenku s pivem nechám odstát cca 12 hodin. Přidám šťávu z půlky citronu a polovinu množství...

Plnený baklažán (Karniyarık)
Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....

Piripiri a´la Egi
A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...

Indická zeleninová polievka
Túto polievočku som našla v jednej staršej knihe indických receptov a našej rodine veľmi zachutila. Kurkuma...

Focaccia s medvědím česnekem
Sezóna medvědího česneku je v plném proudu. Vyzkoušela jsem s ním italský chleba focacciu – s hodně...