Uletence a Slncová kaša fotorecept

jody - fotkajody, 20. júla 2012
Uletence a Slncová kaša (fotorecept)
Foto: jody

Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Z prísad na krídla, okrem soli, spravíme marinádu. Cesnak pokrájame na drobno a čerstvé saturejkové lístky tiež.

    Uletence a Slncová kaša (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krídla dobre ponatierame marinádou a necháme poriadne odležať. Najlepšie do druhého dňa, ale najmenej pol hodinu.

    Uletence a Slncová kaša (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krídla uložíme na staniolom vystlaný a olejom pokvapkaný plech. Až teraz posolíme. Upečieme do chrumkava, čas závisí od trúby. Občas prelievame vypečenou šťavou.

    Uletence a Slncová kaša (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Väčšie množstvo cibule nasekáme na drobno a poriadne poopekáme v horúcej masti.

    Uletence a Slncová kaša (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zasypeme lyžicou cukru, necháme skaramelizovať a pridáme ešte trochu kurkumy a keď zapení, vypneme a odstavíme na bok.

    Uletence a Slncová kaša (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiaky nakrájané na malé kúsky varíme úplne do mäkka. Do uvarených zemiakov hneď po scedení vhodíme nasekanú petržlenovú vňať a lístky bazalky. Necháme pod pokrievkou spariť a poriadne premiešame.

    Uletence a Slncová kaša (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme cibuľovú zmes, pridáme maslo a roztlačíme na kašu.

    Uletence a Slncová kaša (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame preliate kyslou smotanou. Prajem dobrú chuť. :-)

    Uletence a Slncová kaša (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: