Foto: jody
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z prísad na krídla, okrem soli, spravíme marinádu. Cesnak pokrájame na drobno a čerstvé saturejkové lístky tiež.
-
2
Krídla dobre ponatierame marinádou a necháme poriadne odležať. Najlepšie do druhého dňa, ale najmenej pol hodinu.
-
3
Krídla uložíme na staniolom vystlaný a olejom pokvapkaný plech. Až teraz posolíme. Upečieme do chrumkava, čas závisí od trúby. Občas prelievame vypečenou šťavou.
-
4
Väčšie množstvo cibule nasekáme na drobno a poriadne poopekáme v horúcej masti.
-
5
Zasypeme lyžicou cukru, necháme skaramelizovať a pridáme ešte trochu kurkumy a keď zapení, vypneme a odstavíme na bok.
-
6
Zemiaky nakrájané na malé kúsky varíme úplne do mäkka. Do uvarených zemiakov hneď po scedení vhodíme nasekanú petržlenovú vňať a lístky bazalky. Necháme pod pokrievkou spariť a poriadne premiešame.
-
7
Pridáme cibuľovú zmes, pridáme maslo a roztlačíme na kašu.
-
8
Podávame preliate kyslou smotanou. Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu