
Chrumkavé tofu so sójovo-sezamovou zálievkou
Tofu zaťžíme medzi papierovými obrúskami a necháme cca 15 minút stáť.

Lečový guláš ŠAMÁNIA
Druhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou...

Salsa Picante
Salsa k masu, rybam, grilovanym pochutkam, oblubena a servirovana takmer ku kazdemu hlavnemu jedlu...

Rezance dan dan
Sezamový (arašidový) základ, na ňom rezance a na nich opražené mleté mäso so zha cai......

Tofu masala
Fantastické vegánske jedlo s nádychom Indie. Zvládne ho naozaj každý akurát je potrebné zohnať správne suroviny...

Thajské rezance vo woku
Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a...

Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou
Nedávno ma v kuchyni prepadla kreatívna chvíľka a vzhľadom k tomu, že sa mi po byte...

Hrachovo-kukuricové karí
V mensom hrnci zohrejeme lyzicu oleja. Pridame koriandrove semena a susene chilli papricky. Poprazime na...

Tacos al Pastor
Doma som mala ananás a avokádo, tak som si povedala, že prišiel čas na mexickú...

Çemen/Čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na...

Pomarančovo-cesnakové prsičká s mangovým čatní
Pomaranče ošúpeme, odblaníme, nakrájame na malé kúsky. Neošúpaný cesnak pečieme 17 minút pri 220 °C,...

Tradičný arabský kahk
Kahk je tradičný arabský ramadánový koláč. Pripravuje a konzumuje sa počas ramadánu, čo je v...

Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

Nacatamal
Jedlo, ktoré ma korene v starej Mayskej kultúre, tradične pripravovane v Nikarague počas Vianoc, ...

Limoncello
Citrónový (tento recept nájdete aj tu: www recipelend. com, , www. toprecepty. sk /som registrovaná na týchto stránkach/)....

Hriešne dobrá explózia chutí
Občas som nerozhodný a moje chuťové poháriky tiež. Isto poznáte ten pocit keď máte chuť na...

Jednoduchý losos s pomarančovým korením
Čerstvému lososovi podľa mňa svedčí úplne jednoduchá príprava, žiadne zložité receptúry.

Zasnená ryba s citrusovou omáčkou
Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...

Šalát z kuskusu s krevetami
Rozhodla som sa zdravšie stravovať a ako najlepšie ako mediteránskou stravou? Tento recept je originálne z Maroka....

Medvedie labky bez múky
Medvedie labky bez muky peciem kazde Vianoce, su vynikajuce a mozu ich jest aj ludia, ...

Oceánska ryžová panvica po mojom
Mám rád aj zahraničné kuchyne a netradičné chute, ale takto ďaleko som si dosiaľ netrúfol zájsť....

Hünkar Beğendi
Imam omdlel. Mamka&dcéra. Rozprárané brucho. Áno, aj takéto prečudesné názvy nesú staré osmanské...

Placky paratha plnené šošovicou
Preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame. Pridáme olej a vodu a rukou vymiešame vláčne, ...

Treska s korenenou ryžou a hráškom
Sú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po...

Pikantný paprikový džem
Ocot nalejeme aj s vodou do hrnca a necháme variť asi 5 minút. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť....

Losos s karí zeleninou
Veľmi jednoduchý recept a chutný... priateľ mi doniesol lososíka z Fínska a tak vymýšľame, ...