Výborné ázijské citrónové kura s karí ryžou fotorecept
Foto: archaa
porcie
príprava
Suroviny
Citrónové kura: | |
2 ČL |
|
1 ks |
|
1/4 ČL |
|
500 g |
|
3 PL |
|
Citrónová omáčka: | |
2 ČL |
|
1,5 PL |
|
3 PL |
|
185 ml |
|
2 ČL |
|
Karí ryža: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vyšľahané bielky, solamyl, soľ(podľa chuti) a zázvor zmiešame. Vložíme doň na kocky nakrájané kuracie prsia, dobre premiešame a odložíme na 30 minút do chladu.
-
2
Po ich uplynutí vložíme mäso na rozpálený olej vo woku alebo hlbšej teflónovej panvici (nie so všetkou marinádou! Mäso len vyberajte naberačkou) a sprudka osmažíme, kým nechytí farbu (nesmie však zhnednúť).
-
3
Potom ho vyberieme z panvice a odložíme niekam do tepla.
-
4
Pripravíme si zatiaľ citrónovú omáčku: do tej istej panvice vylejeme kurací vývar, citrónovú šťavu, cukor, sójovú omáčku a zahustíme solamylom tak, že 2 CL rozhabarkujeme v 2 PL vody a necháme prejsť varom. Ak je omáčka ešte príliš hustá, dolievame vodu, kým nezískame optimálnu hustotu omáčky.
-
5
No a už len pridáme mäso do omáčky a ešte ho v nej asi 7 minút povaríme.
-
6
Kari ryžu si pripravíme tak, že v hrnci rozpálime olej, pridáme ryžu, ktorú nepremývame. (Množstvo podľa počtu osôb). Restujeme 1-2 minúty,
-
7
zalejeme 1,5 násobkom vody, pridáme kari korenie, soľ, chilli, 2 klinčeky a zľahka premiešame. Varíme 12 minút na miernom ohni, potom odstavíme a necháme dojsť ešte 5 minút.
-
8
Hotové kuracie mäso podávame s touto kari ryžou
Diskusia k receptu