Strukovinové chilli

dorenika - fotkadorenika, 14. júna 2013
Strukovinové chilli
Foto: dorenika

Vegánska obmena chilli con carne.

10
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 konzervy
2 konzervy
1,5 hrnčeka
1 hrnček
3 konzervy
2 balenia (alebo na taco)
2 ks
4 PL
0,5 l
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Recept na chilli con carne korenie tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/chilli-con-carne-/37629-recept.html Ja ale používam kupované,z pohodlnosti ako inak. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu,keď je mäkká pridáme všetky konzervy aj s nálevmi,šošovicu a cez noc namočený hrach.Korenie a vodu,varíme dokiaľ nieje hrach mäkký a je to dostatočne husté.Pridáme soľ a chilli podľa chuti.

  2. 2

    Podavame s teplým celozrnným pitta chlebom.

Diskusia k receptu

vicus
vyzerá to výborne! ukladám, vyskúšam, isto budem spokojná! :)
marianne
aha ho,aky sikovny receptik...ale s tym chilli si nesetrila,dve balenia,hasicov ste nevolali? sa mi paci velmi,ale chilli uberiem..:-)
martinis
výborný nápad, strukoviny mám rád, takže iste vyskúšam - mexická kuchyňa, aj takto v alternatívnom podaní je skvelá ;))
afataga
raz zacas moze byt aj taketo bez masa, neviem ako u vas, ale tu ta zmes korenia na chilli con carne skoro vobec nestipe a strasne smrdi tymi konzervantami, kedysi davno som to kupila a ked som otvorila sacok, ochutnala som na prst a sup do kosa, radsej bylinky, co tam patria
nadia56
chutne jedlo len varit ho treba nie z konzervovanych surovin, potom bude aj zdrave
martinis
@nadia56 : dovolím si nesúhlasiť - je síce pravda, že uvariť si suché strukoviny doma je síce samozrejme lepšie, ale ani konzervované nie sú zlé, najmä ak potrebuješ menšie množstvo, či rýchle jedlo. v princípe sú tiež veľmi zdravé, negatívny je len vyšší obsah soli, preto je dobré ich prepláchnuť, či jedlo menej osoliť - toť moje skúsenosti :)
mariana33
wau..už sa teším, keď to budem skúšať....milujem strukoviny, lebo sú zdravé ....ukladám
xnikix
Niečo podobné robievam lebo milujem strukoviny. Vyskúšam aj tvoju verziu :) vyzerá to mňamkovo :P
dorenika
@marianne to nieje 2 balenie chilli ale chilli con carne a tie tu moc nestipu preto radšej pouzivam taco korenie (je v zatvorke)
@nadia56 no hlavne chut robia tie nalevy potom netreba vela solit je to viacmenej dosolene,ale ak vyskusas zo susenych tak napis ze ci bolo dobre aj tak :)
nadia56
no, je pravda, ze co je zdrave este nemusi byt aj chutne, ja som napisala len svoj nazor, vyhybam sa vsetkemu konzervovanemu, mam rada, ked viem co je moja rodina, ved ja som nenapisala, aby ste si toto jedlo nepripravovali z konzervy a nejedli ho, kazdy robi ako vie, pekny vikend:-)
kimlo
Hovorí sa že keď vie dievča pootvárať všetky konzervy, môže sa už vydávať... :-)
irenaw
štipľavé strukoviny môžu byť, ale uvarím ich doma. neviem, či stále otváram nesprávne konzervy, ale tú fazuľu treba používať na fazuľové pyré, hoci sa to na obale neuvádza. keby som ju ešte prepláchla, polovica sa hneď odporúča dole sitkom do výlevky. a kúsky, čo by sa zubami nechtami udržali, by už neobsahovali ani chuť ani nič iné ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia