Restovaná ryža
Restovaná ryža

Restovaná karí ryža s ananásom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 31. mája 2022. Komerčný recept.
Restovaná karí ryža s ananásom
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Máte chuť na exotiku? Skúste toto jednoduché bezmäsité jedlo s ryžou na thajský spôsob, ktoré si pripravíte behom Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Máte chuť na exotiku? Skúste toto jednoduché bezmäsité jedlo s ryžou na thajský spôsob, ktoré si pripravíte behom pár minút. Restovaná ryža s ananásom v sebe spája samé chutné suroviny, ktoré spolu vytvárajú zaujímavú chuť. Restovanú ryžu som pripravovala s jazmínovou ryžou SOS, ktorá jedlu dodala autentickú chuť a nádherne ho prevoňala.
Zdroj: Fitrecepty

3
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
500 ml
1 ČL
350 g (kúsky)
150 g
1 ks
2 strúčiky
3 PL
40 g (alebo hrozienka)
2 PL
20 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme, zalejeme 500 ml vody, osolíme a uvaríme do mäkka.

  2. 2

    Uvarenú ryžu necháme úplne vychladnúť, ideálne ju dáme aspoň na 30 minút do chladničky.

  3. 3

    Potom ju zmiešame s olivovým olejom, prípadne roztopeným maslom.

  4. 4

    Ryžu dáme do rozpáleného woku a 3 minúty ju restujeme na silnom plameni.

  5. 5

    Pridáme aj kúsky ananásu, hrášok, nastrúhanú mrkvu, prelisované strúčiky cesnaku, kari korenie, sójovú omáčku, brusnice a sezam.

  6. 6

    Zmes restujeme na silnom plameni približne 7 minút.

  7. 7

    Napokon pridáme aj nasekaný pór, kúsky petržlenovej vňate alebo koriandru, premiešame a jedlo podávame teplé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia