Restovaná karí ryža s ananásom
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Máte chuť na exotiku? Skúste toto jednoduché bezmäsité jedlo s ryžou na thajský spôsob, ktoré si pripravíte behom Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Máte chuť na exotiku? Skúste toto jednoduché bezmäsité jedlo s ryžou na thajský spôsob, ktoré si pripravíte behom pár minút.
Restovaná ryža s ananásom v sebe spája samé chutné suroviny, ktoré spolu vytvárajú zaujímavú chuť.
Restovanú ryžu som pripravovala s jazmínovou ryžou SOS, ktorá jedlu dodala autentickú chuť a nádherne ho prevoňala.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
500 ml |
|
1 ČL |
|
350 g (kúsky) |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 PL |
|
40 g (alebo hrozienka) |
|
2 PL |
|
20 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme, zalejeme 500 ml vody, osolíme a uvaríme do mäkka.
- 2
Uvarenú ryžu necháme úplne vychladnúť, ideálne ju dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
- 3
Potom ju zmiešame s olivovým olejom, prípadne roztopeným maslom.
- 4
Ryžu dáme do rozpáleného woku a 3 minúty ju restujeme na silnom plameni.
- 5
Pridáme aj kúsky ananásu, hrášok, nastrúhanú mrkvu, prelisované strúčiky cesnaku, kari korenie, sójovú omáčku, brusnice a sezam.
- 6
Zmes restujeme na silnom plameni približne 7 minút.
- 7
Napokon pridáme aj nasekaný pór, kúsky petržlenovej vňate alebo koriandru, premiešame a jedlo podávame teplé.
Tiež restovaná ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu