Lečový guláš ŠAMÁNIA fotorecept

nonna - fotkanonna, 7. februára 2016
Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept)
Foto: nonna

Druhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou sa dosiahla sametovohebká konzistencia. Napriek použitej smotane, vzhľadom Zobraziť celý popisDruhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou sa dosiahla sametovohebká konzistencia. Napriek použitej smotane, vzhľadom na jej množstvo v jednej porcii, je tento pokrm racionálnou stravou s pikantnosviežou chuťou a benefitom pre zdravie vďaka väčšiemu množstvu cesnaku chrániaceho cievny a respiračný systém.

2
porcie
4 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

330 g (rajčiny, paprika)
115 g
3 strúčiky veľké
25 g
100 ml
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/3 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak očistíme, nakrájame na tenké plátky.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V smotane dobre rozmiešame solamyl.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom muškátový kvet.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozohrejeme maslo, orestujeme na ňom minútku cesnak, okoreníme kardamonom, kurkumou, pol minútky miešame na ohni.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme lečo, šampiňóny, osolíme podľa chuti a za miešania prehrejeme počas dvoch minút.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prilejeme smotanu, dobre premiešame a necháme minútku prejsť varom.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príjemnoobjavujúce ochutnávanie!

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

zolik
sorry, ale pod slovom "gulas" si predstavujem nieco ine. a uz vobec si neviem predstavit kombinaciu zavaraneho leca a kardamonu. ale ved sa hovori, ze kreativita nema hranic.
bystro
Takýto šamánsky guľáš aj ja robím, keď som po fláme. Nechce sa mi čakať na horúce, tak to zmiešam studené na minútu dve to dám na plyn, aby panvica nebola studena. A šup do žalúdka tam sa to samo ohreje. Chválim toto je to isto ohromné 5*****.
bubaya
Bystro, toto by som ani pred flámom nemohla zjesť, lečo, huby, smotana, cesnak - to by sa pratalo tou istou cestou von, akou vošlo dnu,a veľmi rýchlo. Ale zas s tou smotanou by sa to dobre šmýkalo. Ináč tých benefitov okrem cesnaku tam veľa nevidím. Lečo z konzervy- čistá celulóza, huby z konzervy - žiadna výživná hodnota, len chemická konzerva, trvanlivá smotana detto.
mirop
@Radox1 hahaha, mas pravdu, pani Noona sa vie inac rozvasnit, vybavujem si akysi gulas, ktory pozostava snad len zo zemiakov varenych v caji :DDD, zas na druhu stranu aspon je sa na com zasmiat
zolik
pre mna je nezabudnutelny "DURIEKRAZIT", ale aj "ONOLJUSKO" bolo umelecke dielo. inak tie nazvy su velmi originalne skoro pri vsetkych receptoch, to sa musi uznat!
begonia2
Ja neviem rozmýšľam nad tým, no za päť minút sa mi ani panvica neohreje. Nechceš si čas prípravy opraviť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia