Lečový guláš ŠAMÁNIA fotorecept

nonna - fotkanonna, 7. februára 2016
Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept)
Foto: nonna

Druhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou sa dosiahla sametovohebká konzistencia. Napriek použitej smotane, vzhľadom na jej množstvo v jednej porcii, je tento pokrm racionálnou stravou s pikantnosviežou chuťou a benefitom pre zdravie vďaka väčšiemu množstvu cesnaku chrániaceho cievny a respiračný systém.

2
porcie
4 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

330 g (rajčiny, paprika)
115 g
3 strúčiky veľké
25 g
100 ml
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/3 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak očistíme, nakrájame na tenké plátky.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V smotane dobre rozmiešame solamyl.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom muškátový kvet.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozohrejeme maslo, orestujeme na ňom minútku cesnak, okoreníme kardamonom, kurkumou, pol minútky miešame na ohni.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme lečo, šampiňóny, osolíme podľa chuti a za miešania prehrejeme počas dvoch minút.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prilejeme smotanu, dobre premiešame a necháme minútku prejsť varom.

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príjemnoobjavujúce ochutnávanie!

    Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Bystro, toto by som ani pred flámom nemohla zjesť, lečo, huby, smotana, cesnak - to by sa pratalo tou istou cestou von, akou vošlo dnu,a veľmi rýchlo. Ale zas s tou smotanou by sa to dobre šmýkalo. Ináč tých benefitov okrem cesnaku tam veľa nevidím. Lečo z konzervy- čistá celulóza, huby z konzervy - žiadna výživná hodnota, len chemická konzerva, trvanlivá smotana detto.