Tilapia v kokosovej kôrke
Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 13. mája 2014
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 13. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 filety |
|
na opečenie |
|
|
|
Kokosová kôrka: | |
100 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
1 strúčik |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Ananásová karí: | |
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
1 pl |
|
Ryža basmati: | |
200 g |
|
200 ml |
|
|
Postup
-
1
Rybu opečieme z jednej strany a na hornú časť dáme kokosovú pastu, ktorú pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií.
- 2
Potom rybu dáme piecť do rúry na 180 – 200 °C. Pečieme, kým vrch nezačne hnednúť.
- 3
Ananás nakrájame na centimetrové kocky, cesnak a šalotku najemno. Na oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme štipku kurkumy a korenia karí. Čili papričku nakrájame na kolieska a pridáme do zmesi na panvici, potom pridáme ananás, opečieme ho dohneda a prilejeme kokosové mlieko. Necháme ho vyvariť a vznikne ananásové ragú.
- 4
Ryžu prepláchneme studenou a horúcou vodou, dáme ju do hrnca, zalejeme vodou a na malom plameni ju uvaríme domäkka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
po ochutnaní odporúčam na akúkoľvek bielu rybu bez výraznej chuti, ale dravé typu pstruh, lipeň, zubáč by bolo škoda potlačiť ich delikátnu chuť, nehodilo by sa to ani na kapra či sumca... jednoducho na filé z tresky alebo pangasia ai. spokojne, nie hoki.
Recept na rybu je výborný - odporúčam, s čerstvým kokosom ešte lepší - verím!