Šalát Aberdeen Angus

Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 12. novembra 2009
Šalát Aberdeen Angus
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
150 g
150 g
250 g
400 g
0,5 cl
10 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Na panvici opečieme cuketu, baklažán a kuriatka, osolíme, okoreníme a naukladáme spolu so cherry rajčinami na ľadový šalát.

  2. 2

    Opečené plátky sviečkovej položíme nakoniec a zastrekneme whisky.

  3. 3

    Náš tip: Hovädziu sviečkovú môžeme nahradiť aj kuracím mäsom.

Diskusia k receptu

nyja
Tak toto vyzerá úžasne. Sliny sa mi zbiehajú a musím chrániť klávesnicu. Samé super veci do toho idú. Whisky mi síce nechutí, ale zrejme dolaďuje chuť. Skúsim na Silvestra...
nyja
Napadlo mi - čím by sa tak dali nahradiť kuriatka? Lebo nemám a netuším, či sa dajú niekde kúpiť? Mohli by byť šampiňóny? alebo mám zmrazené suchohríby... vlastne som tuším kuriatka nikdy nejedla :-(
evas13
Vyzerá to úžastne. Aj mne robia problém tie kuriatka. Dá sa to na hradiť?
jarco
Kuriatka sa dajú kúpiť v supermaarketoch zavárané. Podľa mňa ich také používa aj tento šéfkuchár, zohnať čerstvé mimo sezóny je nereálne. Alebo používa mrazené, tie sa zrejme dajú kúpiť v obchodoch typu Metro. Šampiňóny podľa mňa podstatne zmenia chuť aj vzhľad šalátu v porovnaní s originálom, ale niekomu to možno s nimi bude chutiť ešte viac :-)
jumbo
PRAVE TIE KURIATKA TO CELE DOCHUCUJU A SKRASLUJU. VYZERATO VELMI DOBRE




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia