Thajské rezance vo woku
Foto: shanshi
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút odstáť.
- 2
Ošúpeme cibuľu a cesnak a na jemno ich nasekáme. Cuketu prekrojíme na polovicu a nakrájame ju na tenké slížiky. Bravčové mäso nakrájame na tenké pásiky.
- 3
Na panvici rozpálime arašidový olej. Cibuľu, cesnak a bravčové mäso za stáleho miešania opekáme do chrumkava. Zalejeme kokosovým mliekom a dochutíme zelenou karí pastou a rybacou omáčkou. Za stáleho miešania povaríme 5 minút, pridáme cuketu a ďalších 5 minút dovaríme. Pridáme sklené rezance a všetko dobre premiešame. Podávame s arašidmi.
- 4
Shan'shi Tip: V Thajsku je jedlo podávané s vareným vajíčkom.
Tiež rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V recepte chýba čo s mäsom a nie je použitá rybacia omáčka.
Nie že by som nevedela čo s tým, ale ak už recept, tak úplný. Ďakujem.
ďakujeme veľmi pekne za upozornenie, recept samozrejme upravíme.