Thajské rezance
Thajské rezance

Thajské rezance vo woku

shanshi - fotkaShan´shi, 27. septembra 2017. Komerčný recept.
Thajské rezance vo woku
Foto: shanshi
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 PL
165 ml
1 PL
1 PL
1 l
1 ks
1 strúčik
1 ks
250 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút odstáť.

  2. 2

    Ošúpeme cibuľu a cesnak a na jemno ich nasekáme. Cuketu prekrojíme na polovicu a nakrájame ju na tenké slížiky. Bravčové mäso nakrájame na tenké pásiky.

  3. 3

    Na panvici rozpálime arašidový olej. Cibuľu, cesnak a bravčové mäso za stáleho miešania opekáme do chrumkava. Zalejeme kokosovým mliekom a dochutíme zelenou karí pastou a rybacou omáčkou. Za stáleho miešania povaríme 5 minút, pridáme cuketu a ďalších 5 minút dovaríme. Pridáme sklené rezance a všetko dobre premiešame. Podávame s arašidmi.

  4. 4

    Shan'shi Tip: V Thajsku je jedlo podávané s vareným vajíčkom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Mám sklené rezance tak som si povedala, že by sa recept mohol hodiť. Čítala som si recept niekoľko krát a ak by som varila podľa predpísaného postupu: Rozpálený olej zalejem mliekom a karí pastou, potom pridám cuketu. Tenké prúžky mäsa potriem najemno nasekanou cibuľou s cesnakom a nechám ich niekde mimo?
V recepte chýba čo s mäsom a nie je použitá rybacia omáčka.
Nie že by som nevedela čo s tým, ale ak už recept, tak úplný. Ďakujem.

Pridaj komentár k receptu: