Fideuá
Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 7. novembra 2012
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 7. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
80 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (krevety, kalamáre, malé sépie) |
|
|
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
150 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 l (môže byť z hocijakých kostí z morských rýb) |
|
400 g |
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji opražíme cesnak a cibuľu. Pridáme očistené morské plody a opečieme.
- 2
Potom vlejeme časť horúceho vývaru, vložíme cestovinu a varíme približne 4 minúty. Pridáme zvyšné suroviny a varíme, kým cestoviny nebudú al dente. Môže to trvať celkovo asi 7–8 minút podľa druhu makarónov. Ak je to potrebné, po troche podlievame horúci rybací vývar.
- 3
Na konci necháme dve minúty odpočívať a podávame. Polievku môžeme nechať odpočívať aj v mierne vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu