Fideuá

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 7. novembra 2012
Fideuá
Foto: Pravda - Robert Hüttner
80 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (krevety, kalamáre, malé sépie)
1 ks
2 strúčiky
150 g
150 g
1 l (môže byť z hocijakých kostí z morských rýb)
400 g




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opražíme cesnak a cibuľu. Pridáme očistené morské plody a opečieme.

  2. 2

    Potom vlejeme časť horúceho vývaru, vložíme cestovinu a varíme približne 4 minúty. Pridáme zvyšné suroviny a varíme, kým cestoviny nebudú al dente. Môže to trvať celkovo asi 7–8 minút podľa druhu makarónov. Ak je to potrebné, po troche podlievame horúci rybací vývar.

  3. 3

    Na konci necháme dve minúty odpočívať a podávame. Polievku môžeme nechať odpočívať aj v mierne vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia