Zeleninové karí

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 20. februára 2017
Zeleninové karí
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne tak jedlo, čo si rozumie s našim chuťovými pohárikmi, okom, nosom i zdravím.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ČL
2 ks
4 PL
850 ml
100 g
200 g
1 PL
1 hrsť
1 hrsť
200 g
250 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olej rozpálime, pridáme cibuľu a opečieme. Pridáme karí pastu a po minúte vlejeme vývar.

  2. 2

    Potom pridáme nakrájanú zeleninu, ktorú varíme 5 minút, potom šošovicu a necháme pomaly variť 15 – 20 minút.

  3. 3

    Medzitým uvaríme ryžu s kurkumou. Karí podľa chuti osolíme, pridáme hrozienka a petržlenovú vňať. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
pripájam sa k Terinke:-) ale asi by som šošovicu uvarila zvlášť domäkka a tak pridala k základu, potom zelenine stačí aj menej času.