Zeleninové karí
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 20. februára 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 20. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne tak jedlo, čo si rozumie s našim chuťovými pohárikmi, okom, nosom i zdravím.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Olej rozpálime, pridáme cibuľu a opečieme. Pridáme karí pastu a po minúte vlejeme vývar.
- 2
Potom pridáme nakrájanú zeleninu, ktorú varíme 5 minút, potom šošovicu a necháme pomaly variť 15 – 20 minút.
- 3
Medzitým uvaríme ryžu s kurkumou. Karí podľa chuti osolíme, pridáme hrozienka a petržlenovú vňať. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj u mna. Milujem.