Druhy jedál (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Cookies s kúskami čokolády

Dezerty

Rýchle a chutné pečivo s kúskami čokolády, vhodné na zimné prechádzky do prírody, na...

prazdny

Sladučké toliare

Dezerty

Tuk našľaháme na penu a pridáme cukor a korenie. Čokoládu zmiešame s múkou, škrobovou múčkou,...

prazdny

Kysnutá haruľa

Večera

Necháme vykysnúť kvasnice v pohári mlieka. Zzo surových zemiakov zlejeme vodu, polejeme ich niekolkými lyžicami horúceho mlieka...

prazdny

Pudingová jablková torta

Torty

Jednoduchá tortička bez pečenia poteší aj šľahačkovou bodkou prevoňanou škoricou.

prazdny

Medovníčky mäkké

Dezerty

Z múky, práškového cukru, medu, sódy, vajec perníkového korenia a Palmarinu či Heri...

prazdny

Šalát z cviklových listov

Bezmäsité jedlá

Drvivá väčšina ľudí listy cvikly vyhadzuje. Pritom majú vysokú nutričnú hodnotu, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a sú hodnotnejšie ako bežne používané hlávkové šaláty...

prazdny

Mrkvové poháry s čokoládou

Dezerty

Mrkve očistíme a dáme do robotu, rozmixujeme a přidáme citronovou šťávu, smetanu, cukr...

prazdny

Kaša zo špaldovej krupice (HIT)

Bezmäsité jedlá

Potrebné suroviny dám do hrnca, asi 30 minút nechám stáť. Potom pri stálom miešaní varím,...

prazdny

Makarónové suflé so šafranovou penou

Cestoviny

Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce...

prazdny

Čučoriedky, tvaroh a marinka voňavá

Dezerty

Sušenú marinku voňavú kúpite ako sypanú bylinku, pripisujú sa jej upokojujúce účinky.

prazdny

Syrová zelerová nátierka

Bezmäsité jedlá

Pomazánky jsou nikdy nekončící inspirace k pečivu...

prazdny

Rebarborové taštičky

Koláče

Na jar z mladej rebarbory.

prazdny

Rýchly bezlepkový medovník na plechu s citrónovou polevou

Koláče

Nestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu....

prazdny

Kuracie srdiečka na zelenine

Kuracie mäso

Aj srdiečka môžu byť chutným a vítaným jedlom.

prazdny

Bertin kapor v kapuste

Hlavné jedlá

Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.

prazdny

Vtláčané medovníky

Dezerty

Vtláčaný medovník je iným druhom medovníka, keďže má reliéf, netreba ho zdobiť, a to je jeho výhoda....

prazdny

Sushi burrito

Večera

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Fritézu alebo panvicu s olejom rozpálime. Každú riasu naplníme...

prazdny

Ríbezľové muffiny s tvarohom

Koláče

Dokonalá chuť kyselkavých ríbezlí a sladkého tvarohu.

prazdny

Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou

Bravčové mäso

Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku....

prazdny

Syrový koláč s glazovaným hroznom

Bezmäsité jedlá

Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke...

prazdny

Údená makrela na spôsob gulášu

Bravčové mäso

Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.

prazdny

Banánový chlebík s arašidmi

Koláče

Na stole mi stáli štyri prezreté banány, tak som siahol po netradičnej kombinácii arašidov a banánov....

prazdny

Cuketová bábovka

Koláče

Očistenú cuketu nastrúhame na jemno.

prazdny

Ostriež na kamute s kešu orieškami

Hlavné jedlá

Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...

prazdny

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom

Bezmäsité jedlá

Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...

prazdny

Krokety kašaval

Večera

No tento recept som robila už dávno ale teraz som ho napísala :) (stále 10r. ) ...

prazdny

Zdravá polievka zo záhradky

Bezmäsité jedlá

Je leto, záhrady sú plné čerstvej zdravej zeleninky, tak isto niesú prázdne ani regále supermarketov....

prazdny

Kuracie rezne v ovocí

Kuracie mäso

Z múky, vajec, mlieka, soli a čierneho korenia vidličkou vyšľaháme husté cestíčko. Pridáme...

prazdny

Cestoviny s bazalkovým tofu

Cestoviny

Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť...