Tortička pre tatíčka

natt - fotkanatt, 6. júla 2013
Tortička pre tatíčka
Foto: natt

Tak prinášam Vám recept zo včerajšej spontánnej akcie. Myslím, že je jedno či oslavujete 10,30 či 60 rokov, prekvapenie v podobe B-day párty väčšinou Zobraziť celý popisTak prinášam Vám recept zo včerajšej spontánnej akcie. Myslím, že je jedno či oslavujete 10,30 či 60 rokov, prekvapenie v podobe B-day párty väčšinou poteší a vyčaruje úsmev na tváry. A úsmev je najlacnejší spôsob ako vyzerať dobre. Tak do úsmevu priatelia, nech sme všetci krásny! :)

Suroviny

Cesto:
1 a 1/3 hrnčeka
1/2 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1/4 hrnčeka
1 hrnček
1 ČL
1/4 hrnčeka
1 PL
Plnka:




Postup

  1. 1

    Trúbu predhrejte na 180°C, formu vymastite a vysypte múkov. Do misy presajte múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V inej miske zmiešajte olej, cukor, mlieko, vanilkovú arómu, citrónovú štavu a citronovu kôru. Tekuté ingrediencie vmiešajte do suchých a naplnte formu. Pečte 20-25 minut.

  2. 2

    Plnka: margarín vyšľahajte s cukrom a vanilkovým extraktom.

  3. 3

    Po vychladnutí korpus rozkrojíme natrieme džemom ( ja som použila višňový), potom natrite plnkou a "zlepte" dokopy. Potom celú tortičku obtrite krémom, obalte mletými orechmi ( ja som obalila vlašskými + lieskovými, a nakoniec som celé polka vlašských orechov ešte "poprilepovala" po bočných stranách). Môžete ozdobiť aj farebnými cukríčkami alebo čím Vás len napadne. A hotovo. Už len sfúknuť sviečky a papať :)

Diskusia k receptu

misa1
fotka pekna....ale, aj to niekto jedol?
natt
haha, áno jedol :D Chutí to ako muffiny, obyčajné ...
evusik
@natt tvoja torta je taká aká má byť - veselá, pestrá, optimistická... ktorý otecko sa nepoteší keď mu dcéra upečie tortu, nech by bola akákoľvek, tá torta samozrejme... ja by som v lete možno spravila viac ovocnú, ale to je len vec názoru, pretože vôbec neviem čo má tvoj tatíčko rád :-) tak nech ti ten optimizmus vydrží...
mesiar50
@natt
Malý darček ktorý sa robí resp.dáva z láskou,môže mnohonásobne zatieniť a posunúť do pozadia, veľký a hodnotný darček... ktorý sa robí,alebo dáva bez citu a lásky.Tvoja tortička nemá chybyčku.Tvoj otecko môže byť na teba právom pyšný.Prajem ti všetko dobré
marianne
...ta torticka Ta presne vystihuje @natt...mila ,pekna,pestra,ina....je v nej citit tvoju osobnost...tie pierka su tam carovne:-)) musim suhlasit s @evusik ,ten optimizmus z nej srsi,cela Ty:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia