Foto: natt
Tak prinášam Vám recept zo včerajšej spontánnej akcie. Myslím, že je jedno či oslavujete 10,30 či 60 rokov, prekvapenie v podobe B-day párty väčšinou Zobraziť celý popisTak prinášam Vám recept zo včerajšej spontánnej akcie. Myslím, že je jedno či oslavujete 10,30 či 60 rokov, prekvapenie v podobe B-day párty väčšinou poteší a vyčaruje úsmev na tváry. A úsmev je najlacnejší spôsob ako vyzerať dobre. Tak do úsmevu priatelia, nech sme všetci krásny! :)
Suroviny
Cesto: | |
1 a 1/3 hrnčeka |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 ČL |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Trúbu predhrejte na 180°C, formu vymastite a vysypte múkov. Do misy presajte múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V inej miske zmiešajte olej, cukor, mlieko, vanilkovú arómu, citrónovú štavu a citronovu kôru. Tekuté ingrediencie vmiešajte do suchých a naplnte formu. Pečte 20-25 minut.
- 2
Plnka: margarín vyšľahajte s cukrom a vanilkovým extraktom.
- 3
Po vychladnutí korpus rozkrojíme natrieme džemom ( ja som použila višňový), potom natrite plnkou a "zlepte" dokopy. Potom celú tortičku obtrite krémom, obalte mletými orechmi ( ja som obalila vlašskými + lieskovými, a nakoniec som celé polka vlašských orechov ešte "poprilepovala" po bočných stranách). Môžete ozdobiť aj farebnými cukríčkami alebo čím Vás len napadne. A hotovo. Už len sfúknuť sviečky a papať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Malý darček ktorý sa robí resp.dáva z láskou,môže mnohonásobne zatieniť a posunúť do pozadia, veľký a hodnotný darček... ktorý sa robí,alebo dáva bez citu a lásky.Tvoja tortička nemá chybyčku.Tvoj otecko môže byť na teba právom pyšný.Prajem ti všetko dobré