Veža z koliesok a bielej čokoládovej peny
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 24. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 24. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
8-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäkké maslo zmiešame s cukrom, pridáme vajce, pomarančovú kôru a múku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vytvarujeme na valec, zabalíme do papiera na pečenie a dáme do mrazničky.
- 2
Keď je cesto zatuhnuté, vyberieme ho, necháme chvíľku „povoliť“ a nakrájame ho na tenké plátky, ktoré ukladáme na papier na pečenie a pečieme na 180 °C asi 8 – 10 minút dozlata.
- 3
Mascarpone vyšľaháme, pridáme doň rozpustenú čokoládu a likér Southern Comfort. Necháme vychladiť. Kolieska a penu navrstvíme na seba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu