Tvarohové guľky

editamarkos - fotkaeditamarkos, 8. decembra 2012

Tieto guľky nám ponúkali v jednej reštaurácii ku sviečkovej na smotane.

3 - 4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

750 g
4 ks
60 g
80 g výberová
80 g jemná
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Zmiešame rozdrobený tvaroh, vaječné žĺtka, maslo, múku, strúhanku a soľ.

  2. 2

    Pridáme z bielkov šľahaný tuhý sneh.

  3. 3

    Z hotovej masy s vlhkými rukami formujeme guľky a varíme vo vriacej slanej vode. Približne po 10 minútach varenia scedíme a podávame ako prílohu.

  4. 4

    Inokedy ich ponúkame posypané na oleji opraženou strúhankou (2PL rastlinného oleja a 100g strúhanky), s kyslou smotanou ako samostatný chod. Na sladko: pridáme do cesta 50g cukru a vynecháme soľ.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé....ináč, guľky poznám, len neviem, či by mi chutili k sviečkovej, asi nie. A ja radšej nasladko.
editamarkos
Evanaaa, aj ja som bola tou ponukou veľmi prekvapená, lebo tiež som poznala len sladkú variantu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia