Tieto guľky nám ponúkali v jednej reštaurácii ku sviečkovej na smotane.
3 - 4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Zmiešame rozdrobený tvaroh, vaječné žĺtka, maslo, múku, strúhanku a soľ.
- 2
Pridáme z bielkov šľahaný tuhý sneh.
- 3
Z hotovej masy s vlhkými rukami formujeme guľky a varíme vo vriacej slanej vode. Približne po 10 minútach varenia scedíme a podávame ako prílohu.
- 4
Inokedy ich ponúkame posypané na oleji opraženou strúhankou (2PL rastlinného oleja a 100g strúhanky), s kyslou smotanou ako samostatný chod. Na sladko: pridáme do cesta 50g cukru a vynecháme soľ.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu