Sviečkovica v čili omáčke
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 7. januára 2016
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 7. januára 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na kocky. Na rozohriatu panvicu dáme sezamový olej a pridáme nakrájanú sviečkovicu, ktorú prudko opečieme. Osolíme, okoreníme a pridáme čili omáčku.
- 2
Cuketu nakrájame na pozdĺžne plátky, ktoré opečieme na panvici. V oleji vypražíme zemiakové krokety.
- 3
Na tanier dáme opečenú cuketu, pridáme mäso a posypeme sezamovými semiačkami. Podávame so zemiakovými kroketami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ocot ( najlepsie ryzovy) sa zmiesa s hnedym cukrom, prida sa kecup a sojova omacka, ked to chceme hustejsie pridame majzenu a trochu povarime, hotovo
chinesefood.about.com/od/sauces/r/sweetandsour.htm...