Sviečkovica v čili omáčke

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 7. januára 2016
Sviečkovica v čili omáčke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
20 g
5 g
100 g
0,5 kg
80 g
2 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovicu nakrájame na kocky. Na rozohriatu panvicu dáme sezamový olej a pridáme nakrájanú sviečkovicu, ktorú prudko opečieme. Osolíme, okoreníme a pridáme čili omáčku.

  2. 2

    Cuketu nakrájame na pozdĺžne plátky, ktoré opečieme na panvici. V oleji vypražíme zemiakové krokety.

  3. 3

    Na tanier dáme opečenú cuketu, pridáme mäso a posypeme sezamovými semiačkami. Podávame so zemiakovými kroketami.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Mne sa to zdá skvelé - pekné, jednoduché, rýchle. Nikde sa nehovorí o tom, že omáčka je kupovaná. A aj keby bola... preboha, však dostať veľa kvalitných dobrých potravín a dochucovadiel, prečo by sa všetko malo robiť svojpomocne?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia