Slanina v kelovom liste so syrovou penou
Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 15. júna 2016
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 15. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, droždia, mlieka a vajca vypracujeme kysnuté cesto, do ktorého vmiešame uvarenú ryžu a dochutíme soľou. Z cesta upečieme chlieb.
- 2
Kelové listy si mierne posolíme, sparíme a necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na tenké plátky. Ovčí syr rozdrobíme a vymixujeme s kyslou smotanou, ale nesolíme.
- 3
Na sparené kelové listy uložíme plátky oravskej slaniny, syrovú zmes a zvinieme do rolky, podávame s ryžovým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu